Democracity

workshop rond burgerschap en democratie voor 3de graad secundair

Binnenkort zijn het verkiezingen. De Antwerpse bibliotheken, het Vredescentrum en het BELvue museum bieden Antwerpse secundaire scholen een gratis workshop aan als ondersteuning bij het lesgeven over burgerschap en democratische waarden. 

Democracity is een rollenspel waarmee jongeren kunnen ontdekken hoe een democratie werkt.

In kleine groepjes worden jongeren aangemoedigd om een politieke partij op te richten. Ze kiezen hun maatschappelijke prioriteiten en stellen een partijprogramma op. Vervolgens bouwen de deelnemers aan een stad die hun prioriteiten weerspiegelt door in debat te gaan met de andere partijen. Op deze manier ervaren jongeren de uitdagingen van een representatieve democratie en leren ze meer over de werking van onze instellingen.

 

Praktisch


Voor wie?
leerlingen uit de 3de graad van het secundair onderwijs (scholen in Antwerpse districten) + ook geschikt voor OKAN / NT2
 

Waar?
Bibliotheek Permeke, De Coninckplein 25-26, 2060 Antwerpen
 

Wanneer?
In de week van 3 t.e.m. 11 oktober 2024 (op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag telkens 1 workshop in de voor- en namiddag, op woensdag 1 workshop in de voormiddag)
 

Duur workshop?
2 lesuren
 

Kostprijs?
gratis
 

Inschrijvingen?
inschrijven verplicht
min. 12 en max. 24 leerlingen per klas
reserveer via dit formulier van het Vredescentrum 
 

Goed om weten!
met deze workshop werk je aan de doelstellingen van vredesopvoeding en burgerschapseducatie
tijdens de workshop verwachten we een actieve en betrokken houding van de leerkracht
als de workshop minder dan 5 weken voor de gereserveerde datum geannuleerd wordt, wordt 300 euro aangerekend om kosten te dekken

 


Praktisch

genre
prijzen
  • Gratis