Heldenleven

Een literair programma rond Jan Vanriet

De nieuwe dichtbundel Heldenleven van Jan Vanriet verkent heden en verleden; herinneringen zijn niet inwisselbaar, beelden, geuren en sensaties uit vroegere tijden leiden een eigen bestaan.

De gedichten en gouaches van Jan Vanriet in Heldenleven zijn een grote volksopstand tegen het vergeten – soms tegen beter weten in. “De tijd neemt niet alles weg.” Het samenspel van al die fonkelende details en eeuwigdurende dubbelzinnigheden maakt van het heldenleven dat we onszelf toedichten een oefening in verwondering.

Vanaf 19 september loopt in galerij De Zwarte Panter in Antwerpen een tentoonstelling met schilderijen van Vanriet. In de catalogus Collected Stories schrijft Vanriet over de inhoud en achtergronden van zijn werk. De Poolse dichter Adam Zagajewski schreef er een essay voor.   

Op woensdag 9 september interviewt Piet Piryns de auteur in het auditorium van Permeke. Warre Borgmans leest voor uit Heldenleven. Een vooraf gefilmd gesprek op locatie in Hoboken toont de plek waar Jan Vanriet zijn jeugd doorbracht.


Organisatie: Behoud de Begeerte

 


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Op uitnodiging

Extra

Door de coronamaatregelen is dit literaire programma op 9 september enkel op uitnodiging toegankelijk. Op 23 september wordt de voorstelling (gratis) online gezet. De link volgt nog.

bekijk ook eens

Leeslust

15 jaar Permeke! Avond van Behoud de Begeerte

do 1 okt 2020 - 20.00 uur

Wie zijn de lezers van onze bibliotheek? En vooral: wat lezen zij? Op deze leeslustige avond van Behoud de Begeerte kom je het te weten! Acteurs en bezoekers lezen de lievelingspassages voor die onze bezoekers inzenden.