Hier het hiernamaals is een programma dat dode schrijvers memoreert naar aanleiding van de zoveelste verjaardag van hun geboorte of overlijden.

Op 25 oktober 2017 is Jan Wolkers een week en tien jaar dood. Behoud de Begeerte werpt nog een keer het licht op de schrijver-beeldhouwer, die zowel de Constantijn Huygens-prijs als de P.C. Hooft-prijs weigerde.

Biograaf Onno Blom, die in het najaar in Leiden zijn langverwachte biografie – en tevens proefschrift – heeft gepresenteerd, wordt geïnterviewd door Claus-biograaf Mark Schaevers. Frederik Willem Daem schrijft voor de gelegenheid een ode op Turks Fruit, het boek dat hij zelf had willen schrijven.
Tussendoor leest acteur Lukas De Wolf enkele fragmenten uit het Wolkers-oeuvre.

Met 'Aanbevelingen voor een beter leven' organiseert Behoud de Begeerte in de Antwerpse hoofdbibliotheek Permeke een kleurrijke waaier van miniproducties over allerlei literaire onderwerpen. Schrijvers krijgen daarbij het eerste en het laatste woord.


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Voorverkoop: 6 euro
  • Kassa: 8 euro
  • Kansentarief: 2 euro
  • korting in ruil voor één A-kaartbon: 2 euro

bekijk ook eens

Ovidius

Hier het hiernamaals

wo 8 nov 2017 - 20.00 uur

Publius Ovidius Naso is exact tweeduizend jaar dood. In 'Hier het hiernamaals' van Behoud de Begeert etaleren journaliste Guinevere Claeys en classicus Patrick De Rynck waarom Ovidius’ leven en werk nog steeds onze aandacht verdient.