Michiel de Superheld

Jeugdboekenmaand - knutselworkshop Michiel

Zoef! Midden in de Jeugdboekenmaand komt Michiel, de superheld, bib Permeke binnengevlogen! 

Michiel is een kleine jongen die plots ontwaakt als superheld. Na heel wat avonturen die hij samen met zijn vrienden beleeft, beslist hij om toch maar liever gewoon zichzelf te blijven. Want dan is er tenminste tijd voor de kleine superdingen waar hij zo van geniet, zoals knuffelen.

Schrijfster Marie Dirkx leest het verhaal voor. Dan gaan we samen met illustrator Laure Allain aan de slag. We maken onze eigen beweeglijke papieren superheld pop met papier, splitpennen, wiebelogen, kleurpotloden en veel fantasie.

Superhelden zijn er in allerlei vormen, kleuren en maten, dus laat je creativiteit de vrije loop. Ziet je superheld er uit zoals jij? Heeft hij of zij of het een masker of een cape? Kan je een mooi kostuum ontwerpen? En welke avonturen gaan onze poppen samen beleven?

Alle kleuters met superheldambities en hun (super)ouders of begeleiders zijn welkom.

 

Praktisch

  • voor 3- tot 6-jarigen (+ ouders/begeleiders)
  • je schrijft enkel je kleuter in (1 inschrijving = 1 kind)
  • duur workshop: van 10 tot 12 uur
  • gratis

 

Deze activiteit maakt deel uit van de Jeugdboekenmaand. Dit jaar is het thema “Helden en Schurken”. Druk je Heldenpaspoort af, train je superkracht, verzamel zo stempels en ruil je bestempelde Heldenpaspoort in voor een Heldendiploma en een gratis gadget! Pow! Pow!
 

bekijk ook eens

Jeugdboekenmaand in bib Permeke

programma-overzicht 2022

za 26 feb 2022 tot zo 27 mrt 2022

Het thema voor de Jeugdboekenmaand in 2022 is "Helden en schurken". Zoals steeds zorgt ook bibliotheek Permeke voor een programma boordevol leuke activiteiten en verhalen!