Een Officiële Opening

Jeugdboekenmaand - Openingsfeest

 

Permeke en KABAALfestival geven de aftrap voor een jeugdboekenmaand vol geluk. Met een blik op je toekomst. En een bureautje waar je complimenten kunt ophalen. Met een grote geluksvogel. Met veel om te doen en om naar te luisteren. Een heerlijk boekenweekend voor het hele gezin.

 

10.00u - 16.00u Kraanvogels vouwen (houten tafel centraal in de bib)

(gratis, geschikt voor alle leeftijden)

Volgens een oude Japanse legende brengt het vouwen van 1000 papieren kraanvogels geluk in je leven. Help jij ons mee om tegen het einde van de maand de bib vol te hangen met kraanvogels? Om 11 uur en om 14 uur is er iemand die je daarbij kan helpen.

Met deze activiteit krijg je de gelukskaart 'De Dromenvanger'.

 

10.30u Officiële opening met officiële mensen en officiële gelukwensen! (binnenplein) (enkel op zaterdag)

(gratis, voor alle leeftijden)

We toveren de bibliotheek om tot een officiële post van het 'Ministerie van Geluksbevordering' ter ere van de Jeugdboekenmaand. Uiteraard in officiële aanwezigheid van officiële mensen, zoals de zeer officiële Schepen van Cultuur. Ook overhandigen we er erg officieel de officiële gelukspost van kinderen uit de stad die dromen van meer geluk. Zorg dat u officieel aanwezig bent op dit moment.

Met deze activiteit krijg je de gelukskaart ‘De Dromenvanger.'

 

11.00u - 16.00u Het Complimentariaat (inkom bib)

(gratis, voor alle leeftijden)

Kom uw compliment afhalen aan het ‘Complimentariaat’! Er worden u een aantal standaardvragen gesteld. Deze vragen lijken misschien absurd, ze zijn noodzakelijk en behoren tot de standaardprocedure. Complimentenadministratie is immers een serieuze aangelegenheid. Alles gebeurt met precisie en accuraatheid. Na een kort onderzoek ontvangt u een verzegeld, persoonlijk compliment. Opgelet: complimenten worden niet betwist en kunnen niet worden omgeruild.

Met deze activiteit krijg je de gelukskaart ‘De Vriend.'

 

12.00u - 16.00u Blik Soep (leestuin)

(gratis, geschikt voor alle leeftijden)

Kom mee dromen, denken, snijden, proeven van een heerlijk blik soep op je toekomst. Filosofeer en denk, tijdens het snijden van de groenten, na over jouw toekomst. Geniet rustig van de soep en geef vorm en kleur aan je toekomstvisie. Nadien blikken we ze in en neem je je eigen tijdscapsule mee naar huis.

Met deze activiteit krijg je de gelukskaart 'De Spiegel'.

 

13.30u - 16.00u Plant het magische Wonder van Kelvedon (leestuin) (enkel op zaterdag)

(gratis, geschikt voor alle leeftijden)

Plant een erwt. Niet zomaar een erwt… De erwt met de magische naam 'Het Wonder van Kelvedon’. Dek je erwtje toe met zachte aarde en ervaar het geluk van nieuw leven.

Met deze activiteit krijg je de gelukskaart 'De Holle Eik'.

 


Praktisch

locatie
  • 2060 Antwerpen

bekijk ook eens

Jeugdboekenmaand in bib Permeke

Jeugdboekenmaand programma-overzicht 2023

wo 1 mrt 2023 tot zo 26 mrt 2023

Geluksvogels tussen 3 en 15 jaar, opgelet: maart = Jeugdboekenmaand! Het thema dit jaar is "Geluk". Zoals steeds zorgt ook bibliotheek Permeke voor een programma boordevol leuke activiteiten en verhalen!

KABAAL op zaterdag

Jeugdboekenmaand - kinderboekenfestival KABAAL 2023

za 4 mrt 2023 - 11.00 uur tot za 4 mrt 2023 - 16.00 uur

Met o.m. Annet Schaap, Fredrike de Winter, Tom Schoonooghe, Marc ter Horst, Ted Van Lieshout, Philip Hopman, Gerda Dendooven, Tom Wouters, Rosalien Helsen, Wim Opbrouck, Bruno Vergauwen, Ruth Verstraeten, Annelies Vandenbosch, Stefan Boonen, Federico Appel, Studio Sesam, Mattias De Leeuw,...

KABAAL op zondag

Jeugdboekenmaand - kinderboekenfestival KABAAL 2023

zo 5 mrt 2023 - 11.00 uur tot zo 5 mrt 2023 - 16.00 uur

Met o.m. Reine De Pelseneer, Kasper Peters, Barbara Raes, Kristof Devos, Charlotte Dumortier, Shamisa Debroey, Richard Verschraagen, Thomas Renders, Davien Dierickx, Jacques & Lise, Mark Tijsmans, Hilde Rogge, Jango Jim, Jan Werkt, Kevin Cuyt, Meneer Zee, Melvin, Mustafa Kör, Dempsey Hendrickx,...