Kilalo @ Permeke

Lezingen & workshops

Kilalo is een vereniging die jongeren met een Afrikaanse afkomst wil begeleiden, ondersteunen en inspireren op het gebied van onderwijs, cultuur en vrijetijdsbesteding.

In de maand april viert Kilalo het Holi Phagwa lentefestival. Om goed te begrijpen wat dit eenheidsfeest inhoudt, organiseert Kilalo enkele lezingen en workshops in Permeke. 

7 april

Spiritchild is internationale artiest (mc, producer en dj) en jeugdwerker uit New York, geboren in de South Bronx, de bakermat van Hip Hop. Hij is in België voor zijn "beyond beats and the bars" tour.

Op zaterdag 7 april heeft Spiritchild ons geïnspireerd met een workshop 'teksten schrijven en expressie' en een lezing over onze rol in de maatschappij en hoe we er impact op kunnen uitoefenen.

14 april

Vorige week ging de heer Grep Welkom, vertegenwoordiger van de Surinaamse ambassade, hier verder een antwoord op geven vanuit de revolutionaire bril dat in Suriname wordt toegepast. 

Deze lezing werd voorafgegaan door een uiteenzetting van Emmanuel Iyamu, oprichter van studentenvereniging AYO, over de verschillende diaspora-gemeenschappen in België.

We sloten deze dag af met een ontmoetingsmoment en volkskeuken, waar je kon genieten van een mix van culturele delicatessen uit Suriname, Marokko, Ghana, Guinea, Congo en België. Smakelijk!

21 april

De voorbije 2 weken presenteerde Kilalo een programma op maat van jongeren. Nu willen zij het eenheidsfeest ook vieren met onze jongste bibbezoekertjes.

Kom met jouw kinderen naar Permeke voor workshops van Atelier Diversité, kinderanimatie, grime en kalligrafie!