Permeke draait door met KLEIN label

Met het project ‘Typhoon Days' resideert KLEIN label een week in Permeke.

KLEIN label is opgericht door het koppel Joachim Badenhorst en Bei Tan, met een fascinatie voor improvisatie, compositie, klank en ruimte. Van 15 tot 22 september nemen zij Permeke over. Bekijk hieronder het programma.

Interview

Joachim: “In september 2017 waren Bei en ik op reis in Zuid-China, en zijn we in Bei's geboortedorp Taishan in een grote tyfoon terechtgekomen. Daardoor kwamen we enkele dagen vast te zitten en moesten onze reisplannen aangepast worden. We documenteerden die tyfoon dagenlang met beeld- en geluidsopnames.”

Lees het interview met Joachim Badenhorst en Bei Tan van KLEIN label.

Muzieklijst

De voorbije vijftien jaar is rietblazer Joachim Badenhorst uitgegroeid tot een van de boeiendste muzikanten van het land. Oorspronkelijk vooral actief binnen de jazz, maar gaandeweg steeds moeilijker vast te pinnen op een genre.

Hij is in de weer met diverse projecten en bezettingen, en koestert een fascinatie voor improvisatie, compositie en de relatie tussen klank en ruimte.

Sinds 2013 brengt hij ook muziek uit via zijn eigen KLEIN label, waarvoor soms beroep wordt gedaan op bevriende artiesten als Gino Coomans en Charlotte Koopman.

In onze bibliotheek vind je meer dan 25 cd's met muziek van Joachim Badenhorst. Hier vind je een overzicht.