Typhoon Days: Closing event

Permeke draait door met KLEIN label

KLEIN label is een week te gast in Permeke met het project Typhoon Days. Op 22 september sluit KLEIN label haar residentie in Permeke af met een reeks optredens:

  • De multi-getalenteerde Ierse muzikant Sean Carpio toont op deze sluitingsavond waar hij gedurende de week in Permeke op heeft zitten broeden. Je kent hem misschien al van o.a. Carate Urio Orchestra, Wowos en Bog bodies.

  • Dichter/ridder Peter Holvoet-Hanssen brengt samen met cellist Gino Coomans en dichter/muzikant Lamine Diouf een performance die zowel het oog als het oor zal verwennen.

  • Drummer-gitarist Louis Evrard speelt solo,geruggesteund door een batterij gitaarpedalen en digitale drum gordijnen.

  • Het elektronische duo Zero Years Kid sprokkelt voor deze live performance materiaal uit hun debuut album 'Ongerijmde Rijmen', dat in oktober 2018 uitkomt bij het Eotrax label.

KLEIN label is opgericht door het koppel Joachim Badenhorst en Bei Tan, met een fascinatie voor improvisatie, compositie en de relatie tussen klank en ruimte. De releases van KLEIN label vallen niet alleen op door hun muzikale inhoud. Elke uitgave krijgt ook een originele verpakking met mooi artwork.

De voorbije vijftien jaar is rietblazer Joachim Badenhorst uitgegroeid tot een van de boeiendste muzikanten van het land. Oorspronkelijk vooral actief binnen de jazz, maar gaandeweg steeds moeilijker vast te pinnen op een genre. Hij is in de weer met diverse projecten en bezettingen, en koestert een fascinatie voor improvisatie, compositie en de relatie tussen klank en ruimte. Sinds 2013 brengt hij ook muziek uit via zijn eigen KLEIN label, waarvoor soms beroep wordt gedaan op bevriende artiesten als Gino Coomans en Charlotte Koopman.


Praktisch

prijzen
  • Kassa: 8 euro
  • Voorverkoop: 6 euro
  • Kansentarief: 2 euro

Extra

vanaf 16 jaar