Dalilla's Political Party

L'Afrique c'est Chic

Plaatsen beperkt, we raden je aan om in te schrijven.

Een avond over zwart protest in Vlaanderen

Aan de vooravond van spannende gemeenteraadsverkiezingen valt het op dat er meer zwarte kandidaten dan ooit op allerlei lijsten staan.

Tegelijkertijd groeit de aandacht voor zwarte schrijvers, opiniemakers, activisten in Vlaanderen en wordt steeds duidelijker dat zij een specifieke strijd aan het voeren zijn op allerlei niveaus.

Tijdens deze speciale avond leggen we deze tendensen naast elkaar en bekijken we hoe het staat met die zwarte strijd in Vlaanderen: is die echt gekopiëerd uit Amerika zoals sommige critici beweren. Of is een Vlaamse versie van #blacklivesmatters nodig?

We bekijken de docu Whose Streets van Damon Davis en gaan daarna in gesprek met enkele zwarte politieke kandidaten en activisten en het publiek over strategiën, plannen en streefdoelen.

Join the conversation!

Afsluiter: DJ SAHRA (dancehall, hiphop, afrobeats, kuduro, afrohouse)


L’ Afrique c’est chic,onder die feestelijke naam slaan De Roma, CC Berchem, Arenbergschouwburg, Toneelhuis , Bib Permeke, Bib De Vrede, 't Werkhuys en het Fotomuseum de handen in mekaar voor een kleurrijk festival dat volledig in het teken staat van Afro-cultuur.

Verspreid over meerdere locaties kan je je van 4 tot 21 oktober drie weken lang helemaal onderdompelen in al het moois dat Afrika te bieden heeft. Workshops, theater, literaire happenings, culinaire avonden en veel dans en muziek: aan inspiratie geen gebrek tijdens l’Afrique c’est chic. Dat het festival zal swingen, staat als een paal boven water.

L’Afrique c’est chic wil een ode brengen aan de rijke cultuur en geschiedenis van het Afrikaans continent. Aan de basis van het festival ligt Felabration, het wereldwijde feest ter ere van de Nigeriaanse muzikant en activist Fela Kuti. Deze in 1997 overleden, legendarische verzetsheld wordt nog steeds op handen gedragen en is één van de symbolen van het Afrikaanse ‘gewone’ volk. Als grondlegger van de Afrobeat drukte hij met zijn funky ritmes sinds de jaren ’70 ook een onuitwisbare stempel op de wereldwijde muziekscène.

Bekijk het volledige filmpje van Dalilla op Facebook.

Dalilla nodigt jou uit...