Leeslust

15 jaar Permeke! Avond van Behoud de Begeerte

Al 15 jaar komt Bibliotheek Permeke tot leven dankzij haar bezoekers; de jonge en de oude lezers, zij die verplichte lectuur komen ophalen en zij die voor hun plezier uren doorbrengen in de leeszaal, de veelvraten en de fijnproevers. Wie zijn al die lezers? En vooral: wat lezen zij?

Voor onze verjaardag ging onze huisgenoot Behoud de Begeerte op zoek naar wat de vaste en minder vaste bezoekers van de bibliotheek gedurende 15 jaar is bijgebleven. We nodigden bezoekers van de bibliotheek uit om hun favoriete fragment door te sturen, of het nu uit een kook-, reis- of kinderboek kwam, dan wel uit een dichtbundel of roman.

Op 1 oktober worden al die lievelingspassages voorgelezen. De bezoekers van de bibliotheek zullen daarvoor het podium delen met professionele acteurs. Om de avond tot een feestelijk hoogtepunt te brengen, kiezen ook enkele Antwerpse prominenten een boek uit de bibliotheek waaruit ze voorlezen, onder wie: Cathy Berx, Christel Kumpen, Nabilla ait Daoud, Joke Van Leeuwen, Paul Hermans, Sjoerd Bruil en Guinevere Claeys.

Op 5 oktober vanaf 16:00 kan je de uitzending van deze avond online bekijken.

Praktisch

prijzen
  • Kassa: 8 euro
  • Voorverkoop: 6 euro
  • Kansentarief: 2 euro
  • Korting met A-kaartbon: 2 euro

Extra

deuren 19:30

 

bekijk ook eens

15 jaar Permeke !

Feest in en rond de bibliotheek

zo 13 sep 2020 tot do 1 okt 2020 - 22.00 uur

Permeke bestaat 15 jaar en dat wordt gevierd! Met allerlei voorstellingen en workshops voor kinderen en jongeren, een Urban Night, een jubileumeditie van de Pianomarathon en een leeslustige avond van Behoud de Begeerte.