Aantwaarpse Hip Hop

Inspiratielijstje

In Permeke staat een interactieve installatie met graffiti, boeken, graphic novels, magazines, films en muziek, volledig in het teken van de urban culture, vooral dan de Antwerpse urban scene.

Lijstje? 

De Antwerpse hip hop die je kan uitlenen bij de bib, vind je in onze cd-lijst. En al dat bangelijk lokaal talent kan je natuurlijk ook spotten op Youtube:

Spitler maakt naast rap ook street art met Loods des Doods en engageert zich samen met miss Samira Saleh voor ’t Graafste Hof.

22 Tweeëntwintig (Josue Mananga) is een jonge artiest die binnenkort weer op het podium van Permeke te zien is met Youth Zone.

IAMGUNZ liet vorig jaar van zich horen vorig jaar bij de Conincksbeker, de basketwedstrijd op het De Coninckplein. Speelde ook een kleine rol in BLACK en in de Canvasreeks CLINCH.

Soufiane Eddyani groeide op vlakbij Permeke. Met zijn rap probeert hij jongeren wakker te schudden om hun leven niet te verpesten door alleen maar rond te hangen op straat.

Bird lanceerde begin dit jaar zijn debuutalbum Vogelvlucht in Deurne.

Nag ken je van het Antwerpse hiphoplabel Eigen Makelij, Toekomstmuziek en zijn samenwerking met Lefto.

Scottie x Saalk x Safi x Pasi x Porto brachten Good Vibes uit bij Eigen Makelij.

Mitxelena stond op het podium van Permeke tijdens You On Stage Deluxe vorig jaar. Samen met Tusais maakte hij o.a. Dobber.

Antwaarps Vervolg is een combinatie van Mattie & Noisy P, die in hun zolderstudio Zolderverhalen maakten.

TheColorGrey brengt Engelstalige rap met smooth vibes, beats, flow en soul.

NoMoBS zijn de bekende hip hop helden recht uit ’t Kiel.

Darrell Cole werd geboren in Londen, maar bracht het grootste deel van zijn tienerjaren door op Linkeroever, waardoor hij Antwerpen nog steeds als thuis ziet.

Y.B. Hustle bracht met Antwerp up in This een aanstekelijk hiphopnummer waarin Antwerpen centraal staat. Hij werd bekend in een documentaire over Antwerpen Noord en Borgerhout.

Luie Louis stond onlangs nog op het podium van Permeke tijdens Mensen zeggen Dingen.

DVTCH NORRIS aka Dutch is een Engelstalige rapper uit Antwerpen en homie van Coely.

Coely noemde Permeke één van haar favoriete plekken in Antwerpen.

Urban Bib Permeke

Join the community @ Urban Bib Antwerpen! Ontdek onze urban collectie in de bib of op onze website. Volg Urban Bib Permeke op instagram.

Heb je een suggestie? Mail naar urbanbib@stad.antwerpen.be of spreek een medewerker aan in de bib.