Expo Legends of Liondance

Chinese cultuur in bib Permeke: expo Legends of Liondance

Op 1 februari 2022 wensen Chinezen over de hele wereld elkaar gelukkig nieuwjaar. Dan gaat het Chinese jaar Huangdi 4719 van start, het Jaar van de Tijger. De tijger is het derde dier in de twaalfjarige cyclus van de Chinese dierenriem.

Hoe dat precies zit met die Chinese dierenriem, is één van de vele dingen die je te weten komt in Permeke, want de Chinese cultuur staat drie weken centraal in de bib met een expo, workshops, film, een lezing en verschillende evenementen in samenwerking met leeuwendanser Joe Choi en storyteller Wendy Kegels

Wil je meer weten over de Chinese theeceremonie, kalligrafie, Tai Chi, de leeuwendans, de Chinese eetcultuur, Chinese legendes, en nog veel meer? In Permeke ben je aan het juiste adres. 

De expo loopt van 22 januari tot en met 13 februari 2022. Je kan de tentoonstelling bezoeken tijdens de openingsuren van de bib. De toegang is gratis.

 


Praktisch

prijzen
  • Gratis

bekijk ook eens

Legends of Liondance: drie weken Chinese cultuur in en rond Permeke

programma-overzicht Legends of Liondance 2022

za 22 jan 2022 tot zo 13 feb 2022

Chinees Nieuwjaar wordt traditioneel gedurende vijftien dagen gevierd, maar in bibliotheek Permeke maken we er drie weken van! Een overzicht van alle activiteiten en evenementen vind je hier.