workshop Mexicaanse maskers maken

Feest van de Doden

Op 1 en 2 november viert Mexico haar 'Dia de Muertos', waarbij de mensen hun overleden geliefden herdenken. Ze maken dan een groot altaar met bloemen, kaarsen, foto’s en zelfs de favoriete maaltijd van de overledene. 

Dit altaar wordt mooi versierd met kleurrijke bloemen, papel picado (gesneden zijdepapier) en maskers. Maskers zijn een traditioneel Mexicaans handwerk, gemaakt van papier-maché in de vorm van een schedel. Ze worden kleurrijk beschilderd en versierd om zo op een speelse en vrolijke manier de pijn te verzachten van het verlies van onze geliefden.

Teresa de Mier, Mexicaanse schrijver en politicus, zei ooit: “Ook al is de zaak dramatisch, mijn geest blijft vrolijk”. 

Op 31 oktober vieren we in Permeke het Feest van de Doden en wordt het altaar versierd met de kunstwerkjes die we in deze workshop maken. Deelnemers aan deze workshop komen op de gastenlijst en kunnen gratis binnen op het feest.

Praktisch

prijzen
  • Gratis
locatie
  • Taalmezzanine

Extra

voor volwassenen (18+)

13-16 uur

max 15 deelnemers

vooraf inschrijven

bekijk ook eens

workshop Catrinas (trekpoppen) maken

Feest van de Doden

wo 7 okt 2020 - 14.00 uur

Op 31 oktober vieren we in Permeke het Feest van de Doden.Kom mee popjes maken om het altaar mee te versieren!

workshop Mexicaanse bloemen maken

Feest van de Doden

za 10 okt 2020 - 13.00 uur

Op 31 oktober vieren we in Permeke het Feest van de Doden.Kom mee bloemen maken van zijdepapier om het altaar mee te versieren!

workshop Piñatas maken

Feest van de Doden

wo 14 okt 2020 - 14.00 uur

Mocht jij al eens op een piñata slaan tijdens een feestje? Dan viel er ongetwijfeld lekkers uit! Een traditionele piñata wordt gemaakt van karton, versierd met veel kleurrijke materialen en vaak met snoep en confetti gevuld. Kom zelf een tof exemplaar knutselen! 

workshop 'papel picado'

Feest van de Doden

wo 21 okt 2020 - 13.30 uur

Op 31 oktober vieren we in Permeke het Feest van de Doden.Kom mee kunstwerkjes maken van gesneden zijdepapier om het altaar mee te versieren!

Día de Muertos

Permeke viert het Feest van de Doden

za 31 okt 2020 - 19.00 uur

El Dia de Muertos is een Mexicaanse traditie, waarbij de mensen uitbundig hun overleden geliefden eren. Ze maken een groot, kleurrijk altaar en ‘s avonds is er een feest waarop mensen samen eten, drinken, muziek maken, dansen en herinneringen ophalen.