Gesprek over migratie & vernissage expo

En route. Onderweg naar beter?

Guy Poppe (VRT) gaat in gesprek met fotograaf Keoma Zec over zijn fototentoonstelling 'En route. Onderweg naar beter?'

Hij interviewt beleidsmedewerker Flor Didden over zijn reis naar Niger samen met Keoma, over migratie vanuit West Afrika en over de campagne van 11.11.11.

Aminata Demba toont fragmenten uit de reportage 'Pelikaanstraat 20'. Welke gevolgen heeft migratie op de generaties die volgen? Aminata gaat naar Mali in het voetspoor van haar overleden vader en ze ontdekt dat hij lang niet de enige is die naar het buitenland trok. Reizen zit de Malinezen blijkbaar in het bloed. 

Meron Knikman vertelt over het Advies Centrum Migratie (ACM), dat socio-juridische hulpverlening biedt aan iedereen die vragen heeft over hun verblijf en verblijfsprocedures in België.

Nadien delen enkele jongeren hun ervaringen in de vorm van slam poetry. De jongerenwerking van het Adviescentrum Migratie ging hiervoor aan de slag met Carmien Michels.

In samenwerking met stad Antwerpen, Urban Bib Permeke, CAW Antwerpen en Antwerpen Boekenstad.


Praktisch

prijzen
  • Gratis

Extra

van 13 tot 15 uur

bekijk ook eens

Pelikaanstraat 20

Reportage over het hoe en over het waarom van migratie

wo 20 sep 2017 - 20.00 uur

Aminata Demba gaat naar Mali in het voetspoor van haar overleden vader en ze ontdekt dat hij lang niet de enige is die naar het buitenland trok.

Expo Emmanuel Botalatala

Le Ministre des Poubelles

do 2 nov 2017 tot zo 26 nov 2017

Emmanuel Botalatala trekt langs alle vuilnisbelten van Kinshasa om afval nieuw leven in te blazen. Hij maakt kunst met personages die verwijzen naar de Afrikaanse cultuur en gelijkenissen tonen met magische fabeldieren.