Kunst vind je meestal in musea of galeries, op een podium of op een sokkel of na het kopen van een ticket. Noorderlicht brengt beeldende kunst, hedendaagse muziek en dans, opera en performance art, gratis tot op de stoep van de mensen die wonen in 2060 Antwerpen.

De gevels, de straat en de muren zijn het canvas. Er wordt gespeeld op balkons, op pleinen en op vuilnisbakken.

De kunstenaars zijn jonge musici, beeldende- en podiumkunstenaars van over heel de wereld die de wijk 2060 tot hun onderwerp maken.

Het publiek zijn de mensen van de buurt, de kinderen van de school, de klanten van de kapper en de kapper zelf, de straatveger en de mensen die elke dag gaan wandelen met hun hond. En hopelijk ben jij er ook bij! 

Waar & wanneer?

Donderdag 28 november 2019, vanaf 18u met performances, tentoonstellingen en concerten ‘in situ’ op 30 locaties op en rond het De Coninckplein en de Dambruggestraat. Na afloop is er een gezellig buurtfeest in onze bibliotheek.


Volg de laatste nieuwtjes op Facebook


Wil je graag meewerken? Mail naar noorderlicht@ap.be


Noorderlicht is een organisatie van AP Hogeschool, Koninklijk Conservatorium Antwerpen en Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen in samenwerking met district Antwerpen en bibliotheek Permeke.


Praktisch

genre
prijzen
  • Gratis
locatie
  • 2060 Antwerpen