Over de Muur: herinneringen aan het communisme en 1989

expo Vredescentrum

In bibliotheek Permeke kan je de expo "Over de Muur: herinneringen aan het communisme en 1989" bezoeken, een initiatief van het Vredescentrum.
 

Getuigen aan het woord

In de expo vertellen 15 getuigen over hun ervaringen met communisme en democratie en hoe ze de val van het IJzeren Gordijn en de Berlijnse Muur ruim 30 jaar geleden van dichtbij meemaakten. Zij groeiden op in Oost-Europa, maar wonen nu in België.

Je maakt kennis met verschillende verhalen van achter het IJzeren Gordijn. Hoe zag het dagelijks leven onder het communisme er uit? Was er contact tussen Oost- en West? En welke veranderingen brachten de politieke revoluties van 1989? 
Historische foto’s, citaten en privékiekjes bieden een inkijk in het leven achter de Muur.
Ook als bezoeker denk je mee: wat is de erfenis van het revolutiejaar 1989?
 

Praktisch

Je kan de expo individueel bezoeken tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Heb je behoefte aan extra informatie of een gegidst bezoek, neem dan contact op met het Vredescentrum via vredescentrum@antwerpen.be


De tentoonstelling "Over de Muur" werd ontwikkeld in samenwerking met Evens Foundation, EuroClio en Centrum Historii Zajezdnia en met steun van het programma "Europa voor de Burger van de Europese Unie".

 


Praktisch

genre
prijzen
  • Gratis

Extra

Het dragen van een mondmasker is verplicht in de bib (vanaf 6 jaar).

bekijk ook eens

De herinnering aan de Roemeense revolutie van 1989

Lezing Vredescentrum

di 7 dec 2021 - 19.30 uur

Journalist Pieter Stockmans schetst hoe er in Roemenië wordt omgegaan met de erfenis van de Koude Oorlog.