Precies op 8 november 2017 is het 2.000 jaar geleden dat Publius Ovidius Naso in vermeende ballingschap zijn laatste adem uitblies. Hij was 54. Ovidius zou zijn geëxcommuniceerd omdat hij te vrijpostig over de liefde schreef, tegen moraalridder Augustus in. Hij zou ook gefoefeld hebben met Augustus’ dochter.

De schrijver van Metamorphosen en Ars Amatoria was ongetwijfeld een van de allergrootste Latijnse dichters, wiens invloed nog steeds voelbaar is op de Westerse cultuur en literatuur.

Journaliste en classica Guinevere Claeys spreekt met classicus en Ovidius-liefhebber Patrick De Rynck. Gregory Frateur & Tijs Delbeke vergrijpen zich aan hedendaagse love songs, waarin Patrick De Rynck de liefdestaal van Ovidius meent te herkennen. Ella Leyers scandeert enkele klassieke teksten van Ovidius in het Nederlands, én in Latijn.

Met 'Aanbevelingen voor een beter leven' organiseert Behoud de Begeerte in de Antwerpse hoofdbibliotheek Permeke een kleurrijke waaier van miniproducties over allerlei literaire onderwerpen. Schrijvers krijgen daarbij het eerste en het laatste woord.


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Voorverkoop: 6 euro
  • Kassa: 8 euro
  • Kansentarief: 2 euro
  • korting in ruil voor één A-kaartbon: 2 euro

bekijk ook eens

Duizend-en-één nachtmerries: Rodaan Al Galidi

Boekpresentatie

vr 10 nov 2017 - 20.00 uur

Behoud de Begeerte en Uitgeverij Jurgen Maas nodigen u uit voor de feestelijke presentatie van het nieuwe boek van Rodaan Al Galidi: Duizend-en-één nachtmerries.