Dag Zondag! workshop Piñatas maken

Feest van de Doden

In Permeke wordt op 31 oktober het Mexicaanse Feest van de Doden gevierd. In aanloop naar dit gebeuren komen we al volop in de feeststemming met het maken van een typisch Mexicaans object: een piñata.

Op 1 en 2 november viert Mexico haar 'Dia de Muertos', waarbij de mensen hun overleden geliefden herdenken. Ze maken dan een groot altaar en versieren dit met bloemen, kaarsen, foto’s en zelfs de favoriete maaltijd van de overledene. Ook de kinderen dragen hiertoe hun steentje bij: zij maken fleurige werkjes en beelden om het altaar mee aan te kleden.

Heel typisch daarbij is het maken van een piñata. Deze felgekleurde figuur bestaat uit papier en karton en wordt met kleurrijk zijdepapier versierd. En het allerbeste zit binnenin: de figuur is namelijk gevuld met snoepgoed en ander lekkers. Tijdens het feest slaan de kinderen, zingend, soms geblinddoekt, op de piñata. Als deze eindelijk scheurt, valt al het lekkers eruit!

Tijdens deze workshop maak je zelf een leuke piñata. En daarna proberen we ze geblinddoekt stuk te slaan!

Praktisch

vlieg afbeelding
locatie
  • Jeugdzone Permeke
  • De Coninckplein 25 - 26
  • 2060 Antwerpen

Extra

van 7 tot 12 jaar

11-13 uur

max 15 deelnemers

vooraf inschrijven

bekijk ook eens

Dieren in een herfstig jasje

Dag Zondag! creatieve workshop

zo 11 okt 2020 - 11.00 uur

In welk seizoen zijn we nu? In de herfst, juist! Bladeren en vruchten vallen volop van de bomen. Hiermee gaan we aan de slag en maken we prachtige dieren!

workshop Piñatas maken

Feest van de Doden

wo 14 okt 2020 - 14.00 uur

Mocht jij al eens op een piñata slaan tijdens een feestje? Dan viel er ongetwijfeld lekkers uit! Een traditionele piñata wordt gemaakt van karton, versierd met veel kleurrijke materialen en vaak met snoep en confetti gevuld. Kom zelf een tof exemplaar knutselen!