Pride is Protest! - docu

Human Rights Friday

Op vrijdag 13 augustus organiseert Antwerp Pride samen met Het Roze Huis ´Human Rights Friday´. Met dit evenement herdenken we de Stonewall Riots en herinneren we onszelf eraan dat de Pride niet enkel over parades en feestjes draait.

Juni 1969. Zware rellen rond Stonewall Inn in New York. De grootste Pride van het moment was aan de gang en er werd gestreden voor holebirechten. Het was het startschot voor de wereldwijde regenboogbeweging. Exact vijftig jaar later gaan Marieke Dermul en Filip Tielens naar hetzelfde café. Er is opnieuw een Pride aan de gang. Ook 50 jaar na Stonewall blijft er veel om voor te strijden, vertellen de activisten in New York: "The work is not close to done!"

Vanaf 17 uur kan je de documentaire ´Pride is Protest´ bekijken in bibliotheek Permeke, met achteraf een Q&A met de filmmakers Marieke Dermul en Filip Tielens. Moderator van dienst is Raf Njotea. 

met steun van CANVAS, Vranckx & de Normaden en Fonds Pascal Decroos

in samenwerking met Antwerp Pride en Het Roze Huis

Praktisch

Tickets zijn gratis, vooraf te reserveren.

Duur documentaire: 25 minuten. Aansluitend een Q&A tot 19 uur.

Om 20 uur is er in het Stadspark nog een artistiek-literair programma met Goshka Macuga, Saskia De Coster en Hind Eljadid.

#notjustwords

 

bekijk ook eens

What love means: the wedding - kortfilm

Antwerp Queer Arts Festival

di 10 aug 2021 - 19.30 uur

In deze korte video van Ines Vansteenkiste-Muylle zien we het huwelijksfeest van 2 jonge queer personen, de nabijheid van hun gekozen familie en hun complexloze omgang met het hele spectrum van mannelijkheid en vrouwelijkheid. Met Q&A en drankje in de leestuin.

Beyond Borders - docu

Antwerp Queer Arts Festival

do 9 sep 2021 - 19.00 uur

Woordkunstenaar Hind Eljadid en haar vrouw Ellee Mihajlovich maakten een reis naar Hongarije. Ze kwamen terug met een documentaire over de lokale queer en kunstscene. Met drankje en Q&A.