Bouw mee aan Montaña Verde

Samen maken we 2060 groener!

Op vraag van de stad Antwerpen komt het Spaanse kunstenaarscollectief Recetas Urbanas de buurtbewoners van Antwerpen-Noord helpen bij het vergroenen van het De Concinckplein en het bouwen van een groene sculptuur.

Op 7 maart werden de groene plannen uit de doeken gedaan in Buurthuis de Buurt. Architect Santiago Cirugeda - Santi voor de vrienden - gaf uitleg over het project en deed een oproep om samen te werken aan de groensculptuur.

Vanaf 23 april starten de voorbereidende werken in een atelier aan de Dambruggestraat 342. In mei starten we met de werken op het plein zelf.

Wil jij je steentje bijdragen?

Dat kan op alle mogelijk manieren! Kan jij goed overweg met de boormachine? Of heb jij eerder groene vingers? Schilder je graag? Of kook je liever?

Alle hulp is welkom! Laat weten hoe jij graag meewerkt aan dit buurtproject, dat de naam 'Montaña Verde' kreeg.

Wat moet je doen? Het formulier volledig invullen, opslaan onder jouw naam_voornaam en mailen naar sc@recetasurbanas.net met 'De Coninckplein' in het onderwerp. Of print het formulier, vul het in en breng het binnen bij bibliotheek Permeke.


Om in te vullen wanneer je wil komen helpen, klik je naast de datum in de kalender. Geen nood, dit is geen contract. Als je op een later tijdstip jouw engagement wil wijzigen, kan dat natuurlijk.

De foto is een voorbeeld van hoe de groensculptuur er zou kunnen uitzien, maar is wellicht niet het definitieve uitzicht. De plannen kunnen op elk moment gewijzigd worden en jij kan mee bepalen wat het eindresultaat zal worden!

Vertel het voort!

Overtuig je vrienden en buren om mee te werken. Laten we deze zomer samen iets moois maken op het De Coninckplein! Of iets lelijks... zolang we het maar samen doen!

Op 1 juni zullen we het groene bouwwerk onthullen en in de zomer kunnen we er samen van genieten. 

Lees meer over Recetas Urbanas en word lid van de bouwgroep op Facebook.