Depressief? Loser!

Herfstblues - lezing

Op het scherm was Riadh Bahri een gevatte VRT-reporter met een brede glimlach, een geslaagde jongeman in de fleur van zijn leven. Buiten beeld kampte Riadh echter met een slopende depressie. Overmand door verdriet sloot hij zich vaak urenlang huilend op in een donker toilet. Uiteindelijk stopte hij met werken, lag enkel nog in bed, waste zich niet en at nauwelijks.

De schaamte was enorm. Een depressie is toch voor zwakkelingen? De wanhoop nabij nam Riadh de moedige beslissing om de wereld te tonen hoe een depressie zich meester maakt van je leven. Hij filmde zichzelf en hield er een rauw dagboek op na. Een beklijvend relaas dat recht naar de keel grijpt.

In 2016 verscheen zijn eerste boek Depressief? Loser gebaseerd op de documentaire die Phara de Aguirre maakte voor het magazine KOPPEN rond zijn depressie. Riadh bracht zijn eigen depressie in beeld en dat leverde confronterende televisie op. Het verhaal van 5 andere Vlaamse jongeren bundelde Riadh samen met zijn eigen verhaal in zijn boek.

Tijdens de lezing Depressief? Loser! kijkt Riadh terug op zijn donkerste dagen en staat hij stil bij de confronterende en hoge depressie- en zelfmoordcijfers in Vlaanderen. Treffend en inspirerend beschrijft hij hoe hij de draad van zijn leven opnieuw oppakt, stap voor stap... Bahri brengt een emotioneel pleidooi voor het zoeken van én de noodzaak aan professionele hulp.

Riadh Bahri begon als journalist voor Karrewiet in 2009 en werkte daarna voor Terzake. Hij presenteerde mee de verkiezingsshows in 2012 en 2014 op één. Hij presenteerde het Canvas-programma 'Login' en werkt sindsdien voor Het Journaal. VRT-journalist Riadh Bahri schrijft voor vrtNWS en is een veel gelezen stem in diverse opiniestukken in kranten en tijdschriften. In 2016 bracht hij zijn eerste boek 'Depressief? Loser!' uit.


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Voorverkoop: 6 euro
  • Kassa: 8 euro
  • Kansentarief: 2 euro
  • korting in ruil voor één A-kaartbon: 2 euro