Het jaar met Riske Lemmens

Na een schrijver (Bart Moeyaert), een muzikant (Tijs Delbeke) en een kunstenaarscollectief (TimeCircus) haalt bibliotheek Permeke een illustrator in huis als nieuwe artist in residence. Daarmee zetten we opnieuw een belangrijk deel van onze collectie in de kijker.

Riske Lemmens

Riske Lemmens werd in 1974 geboren in een kunstenaarsfamilie. Ze woont en werkt haar hele leven in Antwerpen. Sinds haar 15 jaar wou ze kinderboekillustrator worden. Een droom die werkelijkheid werd met de bekroning en publicatie van haar eerste prentenboek ‘Doosje monsters’ in 1996.

Sindsdien illustreerde Riske voor Belgische en Nederlandse uitgevers en schreef ze af en toe een eigen prentenboek. Veel van haar boeken werden vertaald. Ze geeft les aan de kunstacademie in Borsbeek.

Elementen die belangrijk zijn in haar werk zijn textuur, patronen, fantasie, humor en expressie. De combinatie van handgetekende beelden en digitale composities resulteren in sfeervolle illustraties.

Lees hier het volledige interview met Riske.

Programma in bib permeke

Slotfeest Riske Lemmens

Haar laatste dag in Permeke

za 24 jun 2017 - 14.00 uur

Riske Lemmens sluit haar jaar in Permeke feestelijk af met unieke prints, muziek en beeld. Het Marthatentatief en Drukkerij Kastaar zijn ook van de partij!