School > Scholenaanbod

Op Visite

Omdat het voor jou soms een hele onderneming is, zo'n uitstapje, komt het cultureel centrum ook nu weer naar jouw school.

Wij selecteerden voorstellingen die in de vertrouwde klas omgeving kunnen plaatsvinden. Zo brengen we een stukje theatermagie bij jou in de klas!

Ontdek onze voorstellingen op school. Meer info?

Ceci n’est pas un livre

Twee heertjes met koffers nemen je mee op reis. Hun koffers: vol boeken. Hun boeken: vol stippen, vouwen, vormen, grappen, geluiden en muziek!

Dit is geen boek. Dit is een hoofd, een kronkel, een verre planeet. Ga je mee?

Twee voorstellingen in de loop van juni 2019. Meer info.

Graffiti XL

Tijdens de Graffiti XL ontdekken de leerlingen alles over het fenomeen graffiti. Eerst geeft een graffitispotter een introductie over graffiti en zoek je samen met een hem naar tags, pieces, sjablonen en stickers in centrum Antwerpen. 

Na de tour grijp je zelf naar de spuitbus. Wij voorzien panelen en verf, jij leert de basistechnieken en creëert je eerste graffitiwerk! Can you handle the can? 

Aanbod voor buurtscholen, datum zelf te bepalen. Meer info?

Vrijdag = themadag

Van september tot juni zorgt bib Permeke elke vrijdagnamiddag voor extra mogelijkheden voor scholen. Dan serveren wij in de jeugdzone een bijzonder menu op maat voor klassen en groepen.

Maandelijks verse aanvoer van workshops, tabletrondleidingen enz. 

Aanbod voor buurtscholen. Meer info?

Tabletrondleiding

Jouw klas krijgt 25 vragen die de leerlingen in kleine groepjes beantwoorden via een tablet. Zij verkennen de jeugdafdeling met hun groep en voeren (zoek)opdrachten uit. Wie weet krijgen zij zelfs wat 'augmented reality' mee!

Leer de bib spelenderwijs kennen. Voor het 4de en 5de leerjaar. Meer info?

Ontdek BIBIT

De Antwerpse bibliotheken ontwikkelden een heel nieuw concept voor tieners. BIBIT is een gratis app voor jongeren om individueel of in groepsverband de bib te ontdekken.

Geef je les aan 12- tot 15-jarigen? Zak dan eens af naar de bibliotheek en laat de jongeren werken met de BIBIT-app. Zij ontdekken dat een bibliotheek méér is dan een verzameling boeken.  Meer info?

Wil je graag wat uitleg over het gebruik van de tablets? Dan kom je best op maandag, dinsdag of vrijdag naar de bib.