School > Scholenaanbod

Graffiti XL

Tijdens de Graffiti XL ontdekken de leerlingen alles over het fenomeen graffiti. Eerst geeft een graffitispotter een introductie over graffiti en zoek je samen met een hem naar tags, pieces, sjablonen en stickers in centrum Antwerpen. Na de tour grijp je zelf naar de spuitbus. Wij voorzien panelen en verf, jij leert de basistechnieken en creëert je eerste graffitiwerk! Can you handle the can? Aanbod voor buurtscholen, datum zelf te bepalen. Meer info? 

Panama

Beleef fantastische ontmoetingen met een kraai, een egel, een vos en een haas, en sluit vriendschap voor het leven. Deze voorstelling is een ode aan de fantasie, die laat zien dat alles wat je zoekt en wat je wenst, er altijd al was. Je hoeft alleen te leren kijken. Geïnspireerd op het bekroonde kinderboek 'O wat mooi is Panama' van Janosch. Op 23 oktober 2017, voor kleuters vanaf 2 jaar. Meer info?

Jeugdboekenmaand

In maart 2018 wordt Bibliotheek Permeke omgetoverd tot een heus wetenschappelijk labo. Samen met een aantal partners creëren we een broeiplek voor workshops, lezingen, theater en nog veel meer rond wetenschap en techniek. Laat je inspireren, ontdek hoe dingen werken of sta versteld van de laatste technische snufjes. Kortom: zet de jeugdboekenmaand alvast in je agenda! In maart 2018, voor leerlingen van 3 tot 15 jaar. Meer info?

Filosoferen

Gideon Hakker filosofeert met kinderen en jongeren en voegt daarbij creatief spel en humor op maat toe. Door te denken over het denken worden belangrijke vaardigheden aangescherpt. Filosoferen helpt kinderen en jongeren later als volwassenen een stap vooruit, omdat zij logisch kunnen redeneren, relativeren en beter luisteren naar elkaar. Op 23 april 2018, voor lagere school en secundair. Meer info?

Vrijdag = themadag

Van september tot juni zorgt bib Permeke elke vrijdagnamiddag voor extra mogelijkheden voor scholen. Dan serveren wij in de jeugdzone een bijzonder menu op maat voor klassen en groepen. Maandelijks verse aanvoer van workshops, tabletrondleidingen enz. Aanbod voor buurtscholen, schooljaar 2016 - 2017. Meer info?

Tabletrondleiding

Jouw klas krijgt 25 vragen die de leerlingen in kleine groepjes beantwoorden via een tablet. Zij verkennen de jeugdafdeling met hun groep en voeren (zoek)opdrachten uit. Wie weet krijgen zij zelfs wat 'augmented reality' mee! Leer de bib spelenderwijs kennen, schooljaar 2016 - 2017. Meer info?

Op Visite

Omdat het voor jou soms een hele onderneming is, zo'n uitstapje, komt het cultureel centrum ook nu weer naar jouw school. Wij selecteerden drie voorstellingen voor kinderen van 2,5 tot 8 jaar die in de vertrouwde klas omgeving kunnen plaatsvinden. Zo brengen we een stukje theatermagie bij jou in de klas! Voorstellingen op school, schooljaar 2016 - 2017. Meer info?

Ontdek BIBIT

De Antwerpse bibliotheken ontwikkelden een heel nieuw concept voor tieners. BIBIT is een gratis app voor jongeren om individueel of in groepsverband de bib te ontdekken. Geef je les aan 12- tot 15-jarigen? Zak dan eens af naar de bibliotheek en laat de jongeren werken met de BIBIT-app. Zij ontdekken dat een bibliotheek méér is dan een verzameling boeken. Aanbod voor jongeren in de Antwerpse bibliotheken. Meer info?