School > Schoolactiviteiten

Jeugdboekenmaand: Dansen in de opera met Aïda (Verdi)

Op een ludiek en actieve wijze neemt choreografe, danseres en pedagoge Philine Janssens de kinderen mee op een Verdi-dansavontuur. Er wordt samengewerkt aan een toonmoment van max 3-5 min. Doe mee met deze wervelende dansworkshop! Voor alle klassen van het lager onderwijs. (alle dansworkshops volzet)

Meer info?

Jeugdboekenmaand: Op bezoek bij auteur/illustrator Mattias De Leeuw

Bezoek met je klas auteur/illustrator Mattias De Leeuw in zijn atelier.Grijp de kans om te zien waar zijn boeken worden gemaakt en krijg een inkijk in de schetsboeken en tekeningen van de illustrator. (beide bezoeken volzet)

Voor 3de, 4de, 5de en 6de leerjaar.

Meer info?

Jeugdboekenmaand: Denk en droom de stad - workshop MuHKA

Panamarenko, Luc Deleu en Ria Pacqué zijn drie kunstenaars uit Antwerpen. Met hun kunstwerken denken ze na over wat het betekent in de stad samen te leven en hoe we dat misschien nog beter kunnen doen.

Kom met je klas denken en dromen. Voor de 2de en 3de kleuterklas, 1ste en 2de leerjaar. (volzet)

Meer info?

Jeugdboekenmaand: workshop met MELVIN

Een workshop waarin de kinderen worden uitgedaagd om fantasierijke tekeningen te maken. Ze worden door MELVIN begeleid en gestuurd.

Voor 3de, 4de, 5de en 6de leerjaar. (volzet)

Meer info?

Jeugdboekenmaand: Zingen met Brueghel

Volksliedjes saai? Helemaal niet! Vaak zijn de teksten juist erg sappig en horen er spelletjes bij. Voorkennis van noten of een nachtegalenstem zijn niet nodig, gewoon samen zingen en plezier maken. (beide sessies volzet)

Meer info?

Jeugdboekenmaand: Lezing Leo Timmers

De prentenboeken van Leo Timmermans werden meermaals bekroond. Kom kijken en luisteren met de 2de en 3de kleuterklas.  (volzet)

Meer info?

 

Jeugdboekenmaand: De appel van Margritte - workshop Klaas Verplancke

Klaas Verplacke neemt je met De appel van Magritte mee in de wereld van het surrealisme. Daar waar het onmogelijk mogelijk wordt. Daar waar een omelet een zon wordt, of een hamer eigenlijk een worst is. Zet je schrap voor een wonderlijke workshop. Jouw verbeelding is nog gekker dan je dacht.

Voor het 1ste, 2de en 3de leerjaar. (beide workshops volzet)

Meer info?

Jeugdboekenmaand: Klanken van de sterrenhemel

Pianiste Heli Jakobson en tekenaar Kolja Aasgier nemen je tijdens dit ligconcert mee naar een avontuurlijke wandeling in beeld en klank.

Voor 2de en 3de kleuterklas en 1ste en 2de leerjaar.

Meer info?

Op Visite

Omdat het voor jou soms een hele onderneming is, zo'n uitstapje, komt het cultureel centrum ook nu weer naar jouw school.

Wij selecteerden voorstellingen die in de vertrouwde klas omgeving kunnen plaatsvinden. Zo brengen we een stukje theatermagie bij jou in de klas!

Ontdek onze voorstellingen op school. Meer info?

Graffiti XL

Tijdens de Graffiti XL ontdekken de leerlingen alles over het fenomeen graffiti. Eerst geeft een graffitispotter een introductie over graffiti en zoek je samen met een hem naar tags, pieces, sjablonen en stickers in centrum Antwerpen. 

Na de tour grijp je zelf naar de spuitbus. Wij voorzien panelen en verf, jij leert de basistechnieken en creëert je eerste graffitiwerk! Can you handle the can? 

Aanbod voor buurtscholen, datum zelf te bepalen. Meer info?

Aanbod op maat

Van september tot juni zorgt bib Permeke voor extra mogelijkheden voor scholen. Dan serveren wij in de jeugdzone een bijzonder menu op maat voor klassen en groepen.

Aanbod voor buurtscholen. Meer info?

Tabletrondleiding

Jouw klas krijgt 25 vragen die de leerlingen in kleine groepjes beantwoorden via een tablet. Zij verkennen de jeugdafdeling met hun groep en voeren (zoek)opdrachten uit. Wie weet krijgen zij zelfs wat 'augmented reality' mee!

Leer de bib spelenderwijs kennen. Voor het 4de en 5de leerjaar. Meer info?

Ontdek BIBIT

De Antwerpse bibliotheken ontwikkelden een heel nieuw concept voor tieners.

Geef je les aan 12- tot 15-jarigen? Zak dan eens af naar de bibliotheek en laat de jongeren werken met de BIBIT-app. Zij ontdekken dat een bibliotheek méér is dan een verzameling boeken.  

Wil je graag wat uitleg over het gebruik van de tablets? Dan kom je best op maandag, dinsdag of vrijdag naar de bib.