Taal > Werking van onze taalzone

Onze nieuwe taalzone is doorlopend geopend tijdens de openingsuren van bib Permeke.

Zo is ons ruime aanbod rond taal en taalbevordering heel zichtbaar en gemakkelijk bereikbaar voor iedereen: cursisten, vrijwilligers, docenten en taalliefhebbers.

Het werd een ruime, sfeervolle plek met plaats voor het vertrouwde taalpunt, de informatieve collectie voor volwassenen over (vreemde) talen en communicatie, de bib van Babel en thematafels volgens de programmatie van Permeke.

Natuurlijk zijn er ook lees- en werkplekken met gratis wifi. NT1, NT2 en OKAN-groepen kunnen voor zelfstandige werktijd terecht op onze mezzanine.

Stewards

Aan de infobalie van de taalzone kan een medewerker je verder helpen. Zoek je een beeldwoordenboek, 'Spaans op vakantie' of een leesboek in eenvoudig Nederlands? Wij zoeken het op. Misschien ontmoet je ook één van onze vrijwillige stewards: ze maken je graag wegwijs in de taalzone en de vernieuwde opstelling in de bib.

Taal-lab

In de taalzone is ook een klein taal-lab met een drietal pc’s waarop online geoefend kan worden (zelfstudie met begeleiding op vaste dagen/uren). Op dinsdagvoormiddag en woensdagnamiddag wordt begeleiding voorzien.

later meer info