Tuin x Zink

boekvoorstelling en tijdschriftvoorstelling

Tuin is de nieuwe veelbelovende roman van de jonge Antwerpse schrijver Vincent Van Meenen. Het schrijverscollectief ZINK ging met Tuin aan de slag en stelt op deze avond ook hun tweede eigen magazine ZINK 02 voor. Een spannende ontmoeting vol lef en nieuw literair talent!

Vincent Van Meenen studeerde in 2014 af aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en amper twee jaar later verscheen zijn debuutroman Licht en geluid bij Nijgh en Van Ditmar. Tuin, zijn jongste worp, is een poëtische novelle waarin een man wanhopig pogingen onderneemt om te ontsnappen uit een tuin waarvan de poort openstaat. Het is een fabelachtige vertelling met kafkaiaanse trekjes.

ZINK is een collectief van jonge schrijvers, gegroeid in de schaduw van het Antwerpse conservatorium. Op een van de muren van dat gebouw valt te lezen: ‘Maar ik, de wereld, ik zie, jou.’ Maar zij zagen de wereld niet. Althans, dat wat zij schreven, zag de wereld niet. Daarom schrijven, redigeren en publiceren ze nu samen.

In TUIN x ZINK gaat het schrijverscollectief aan de slag in de tuin. Ze gaan in gesprek met Vincent en stellen hun tweede magazine ZINK 02 voor. Ze spitten en snoeien, gaan op zoek naar nieuwe betekenissen. De bibliotheek wordt tuin, de boeken weer even bomen.

ZINK, dat zijn Anna Dupon, Arno Boey, Aron Wouters, Carlijne Hertog, Danny de Jong, Ilona Roesli, Jonathan van der Horst, Lennert de Vroey en Yelena Schmitz.


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Gratis

Extra

graag vooraf inschrijven via de blauwe knop