Bibliotheek > Urban Bib

Urban Bib in de Zomerfabriek - AFGELAST

Podcast BookSMArt en urban bibcollectie op verplaatsing

wo 1 jul 2020 tot zo 30 aug 2020

Van dinsdag t.e.m. zaterdag vind je de Urban Bib op het terrein van de Zomerfabriek in Berchem! Ontleen je je favoriete boek voor een ontspannen leessessie in de zon of luister live mee naar een podcast over een bijzonder item uit onze urban bibcollectie.

You On Stage

Zomerbibliotheek - show met seriewoordenaars, muzikale genieën en geweldige grapjassen

ma 7 sep 2020 - 19.00 uur

Welkom bij You On Stage, waar ambitieuze artiesten, lustige luisteraars en sympathieke supporters hun podium honger kunnen stillen met een stevige portie kunst en cultuur, al dan niet door jezelf voorgeschoteld!

Urban Bib Permeke

De Urban Bib-hoek is een interactieve installatie rond urban culture zoals hiphop, slam poetry, graffiti en parkour. Je vindt er boeken, graphic novels, magazines, films, muziek en meer over de (inter)nationale urban scene, met extra aandacht voor de Antwerpse urban scene.

Urban Bib Permeke organiseert - samen met partners - ook regelmatig evenementen, workshops en projecten met als insteek urban arts en hiphopcultuur. Hou deze webpagina in de gaten en volg onze Instagram of TUMBLR om op de hoogte te blijven.

Je kan ook zelf bijdragen. Heb je een video geschoten of een track gemaakt? Organiseer je een event en wil je iets meer promo? Of heb je een idee en nood aan ondersteuning? Laat het weten via urbanbib@antwerpen.be

Ontdek onze installatie

Je kan er

  • nieuwe tracks en video's van lokale en internationale artiesten beluisteren
  • chillen in de lounge zithoek met interessant leesvoer binnen handbereik
  • snuisteren in de uitgebreide urban culture-collectie (literatuur, studieboeken, cd's, dvd's...)
  • de interactieve muur met 16 geluiden uit de stad ontdekken (wil je zelf een track invullen, neem dan contact op via urbanbib@antwerpen.be) 
  • op de posterwall checken wat er binnenkort in de buurt georganiseerd wordt aan hiphop-, rap-, spoken word- en andere urban-events (plan je zelf een event, breng dan jouw affiche/flyers binnen)
  • de graffitimuur bewonderen

Contact

Instagram
Blijf op de hoogte van de Antwerpse urban scene via instagram

Tumblr
Mis geen enkel nieuwtje over de Urban Bib. Volg ons op tumblr.

Email
Heb je een vraag of aankoopsuggestie voor de urban bib? Mail dan naar urbanbib@antwerpen.be of spreek een medewerker aan in de bib.

Terugblik

Op 24 september 2016 werd Urban Bib Permeke gelanceerd. Bekijk hier het filmpje van de opbouw van deze nieuwe installatie in Permeke. 

Street artist Steve Locatelli bracht extra kleur in onze bib. Bekijk hier het filmpje met de start van de graffitimuur in Permeke.

En in dit filmpje zie je hoe de opening van de Urban Bib eruit zag in Permeke.