Urban Bib > Over de Urban Bib

foto van de urban bib: een houten meubel met boeken, CD's, DVD's en video-installatie en een affiche waarop 'knowledge' staat

De Urban Bib is meer dan enkel een collectie boeken, cd’s, dvd’s, of dat sporadische hiphopfeest.

'Knowledge' of beter 'doorgeven van kennis' is de voornaamste missie van de Urban Bib-collectie. Het in het oog springende meubel en haar interactieve karakter moedigen geïnteresseerden aan om actief deel te nemen aan de Urban Bib. Je vindt er boeken, films, muziek, events, workshops en zelfs podcasts.

De Urban Bib bracht de hiphopcultuur binnen in de bibliotheek en is uitgegroeid tot een verzamel- en ontmoetingsplaats om nog meer culturen met elkaar te verbinden, met als focus de lokale Antwerpse scene en artiesten. 

Ondertussen zijn de invloeden vanuit deze straatcultuur echter ook zichtbaar, hoorbaar en zelfs tastbaar in heel uiteenlopende andere stromingen. Wat begon onder de noemer 'Urban' is inmiddels zo uitgegroeid dat de benaming de lading al lang niet meer dekt. Van street art naar street sports over spoken word en activisme naar mode, muziek en beeld, ... In de collectie vind je de brede sociale impact terug van de straatcultuur.  

Na 5 jaar zoekt de Urban Bib dan ook naar een nieuwe naam, die beter aansluit bij de evolutie van de collectie en de baanbrekende begeestering die er de drijvende kracht van vormt.

Meedoen? Tips? Vragen? Commentaar? Vind de Urban Bib op instagram of tumblr of mail ons op urbanbib@antwerpen.be. Abonneer je ppl op het YouTubekanaal van de Urban BIb.