De Draaischijf - Tom Lanoye

Boekvoorstelling - Vredescentrum

In zijn nieuwste boek De draaischijf richt Tom Lanoye de blik op het troebele oorlogsverleden van de stad Antwerpen.

Drie innig verbonden levens raken vermalen in een wereld waar kunst en collaboratie, lafheid en nietsontziende ambitie heersen. 

Los gebaseerd op historische personages en gebeurtenissen schets Lanoye een fascinerend beeld van de verschillende keuzes van zijn protagonisten en van de Antwerpse cultuurwereld tijdens de Duitse bezetting. 

Tijdens de lezing gaat Lanoye dieper in op de leefwereld van zijn protagonisten, het schrijfproces van het boek en het historische onderzoek dat er aan vooraf ging.


BIO
Tom Lanoye (1958) is een van de meest gelezen en gelauwerde auteurs van ons taalgebied. Hij ontving voor zijn oeuvre zowel de Gouden Ganzenveer als de Constantijn Huygensprijs. Er is werk van hem vertaald en gespeeld in meer dan vijftien talen.

 

bekijk ook eens

Hubertina - Kristien Hemmerechts

Boekvoorstelling - Vredescentrum

do 24 nov 2022 - 19.30 uur

In "Hubertina" reconstrueert Kristien Hemmerechts het leven van verzetsstrijdster Hubertina Aretz. Aan de hand van dit boeiende levensverhaal gaat Aragorn Fuhrmann met Hemmerechts in gesprek over thema’s als verzet en collaboratie, historische complexiteit en literatuur en herinnering.