Voorbij vliegend wild

Verre landen, nabije schrijvers

Spil van Voorbijvliegend Wild, het gastprogramma van Aanbevelingen voor een beter leven, is Uitgeverij Jurgen Maas, vanwege haar blik op het Midden-Oosten, Noord-Afrika, en de multiculturele samenleving. De uitgeverij uit Amsterdam richt zich op Nederlandse en vertaalde literatuur (proza en poëzie) en literaire en journalistieke non-fictie.

Auteurs uit het fonds Ghayath Almadhoun (Syrië/Palestina-Zweden), Hassan Blasim (Irak-Finland) en Fatena Al-Ghorra (Palestina-België) presenteren hun werk en lezen eruit voor. Asis Aynan (Marokkaanse berber-Nederland) vertelt over de Berberreeks, zijn geesteskind: een reeks, bestaande uit een tiental nog niet eerder in het Nederlands verschenen boeken van auteurs met een Berberachtergrond.

De vraag die op tafel ligt, is of hun literatuur nog steeds die van een buitenstaander is, of inmiddels tot de literatuur van hun nieuwe thuislanden behoort, als een weerspiegeling van de multiculturele westerse wereld.
Tom Naegels interviewt de gasten in het Engels. Zij lezen hun teksten in hun moedertaal, boventiteld in het Nederlands.

Met 'Aanbevelingen voor een beter leven' organiseert Behoud de Begeerte in de Antwerpse hoofdbibliotheek Permeke een kleurrijke waaier van miniproducties over allerlei literaire onderwerpen. Schrijvers krijgen daarbij het eerste en het laatste woord.


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • Voorverkoop: 6 euro
  • Kassa: 8 euro
  • Kansentarief: 2 euro
  • korting in ruil voor één A-kaartbon: 2 euro

bekijk ook eens

Aanbevelingen voor een nóg beter leven

wo 20 dec 2017 - 20.00 uur

Behoud de Begeerte geeft een stem aan schrijvers, opiniemakers en artiesten met een anderstalige achtergrond. Zij richten zich in hun verschillende moedertalen tot een al even gevarieerd Antwerps publiek.