Enquist

Aanbevelingen voor een beter leven

Piet Piryns interviewt Anna Enquist naar aanleiding van haar meest recente roman 'Want de avond'. Daarin moeten vier mensen met zichzelf en elkaar in het reine zien te komen na een gijzeling door een gevluchte crimineel. Die gijzeling culmineerde in de explosie van de woonboot waarop ze - als strijkkwartet - zaten te repeteren.

De klassieke muziek waart altijd rond bij Anna Enquist, een ook in deze roman speelt ze weer een prominente rol. De Boho Strings Soloists brengt ze ten gehore, een strijkkwartet bestaande uit Pieter Jansen (eerste viool), Jessica Tortorice (tweede viool), Marc Sabbah (altviool) en François-Jean Yzambart (cello). Ze spelen Mozart; een stuk dat Anna Enquist in Want de avond beschrijft als een 'lieflijke, wiegende melodie ... (die) zwiert door de ruimte, rustig, ademend'.

Met 'Aanbevelingen voor een beter leven' organiseert Behoud de Begeerte elk jaar een waaier van miniproducties over allerlei literaire onderwerpen in bibliotheek Permeke. Schrijvers krijgen daarbij het eerste en laatste woord.


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Voorverkoop: 6 euro
  • Kassa: 8 euro
  • Kansentarief: 2 euro
  • Korting met A-kaartbon: 2 euro