Watlab salon II: met handen en voeten

Watlab salons

Door omstandigheden moeten we het tweede Watlab salon helaas annuleren. Het eerstvolgende Watlab salon vindt plaats op zaterdag 19 november.

 

Watlab salons

luister hier naar wat je later leest

 

Benieuwd naar de verbeeldingswereld van creatieve maakprocessen?

In onze Watlab salons krijg je een kijkje achter de schermen. De literaire makers van het Watlab stellen elk in duo’s een avond samen rond een thema waarmee ze gevoed willen worden. In een muzikale omlijsting delen ze waar ze aan werken, en nodigen een expert uit om mee in gesprek te gaan.

De salons bieden een voedingsbodem voor nieuwe verhalen. In een intieme setting wordt geïnspireerd, gesproken, en een eerste glimp van huidig werk gedeeld. De Watlab salons leveren input voor wat later een weg vindt naar papier, podcast of podium.

 

Watlab salon II: met handen en voeten

een avond over gebarentaal, poëzie en (on)vertaalbaarheid

moderator: Carmien Michels

van/met: Tülin Erkan, Moya De Feyter & Johanna Pas

gast: Myriam Vermeerbergen (professor Vlaamse Gebarentaal Universiteit Antwerpen)

 

De hele avond wordt vertolkt in samenwerking met Taalgroep Vlaamse Gebarentaal

 

Biografieën

Tülin Erkan (1988) is een schrijver uit Oostende die woont en werkt in Antwerpen. In november 2021 kwam haar debuutroman Honingeter uit onder uitgeverij Pelckmans. Naast schrijver is Tülin redacteur en copywriter. Honingeter verbindt moedertaal met vaderland en is een filmische tekst, waarbij het verhaal in fragmenten wordt voorgesteld. De roman speelt zich af in de luchthaven van Istanbul, een plek van transit waar de drie personages – Sibel, Ömer en Wernicke – elkaar tegenkomen en samen in deze microkosmos leven. Tülin werd finalist van het Rode Oor 2021, een schrijfwedstrijd van deBuren rond het thema van erotiek.

https://www.tulinerkan.com/

Johanna Pas (1969) is schrijver en vertaler van proza en poëzie. Het merendeel van haar oeuvre bestaat uit dichtbundels. Ze publiceerde onder meer in Deus Ex Machina en Gierik. Ze vertaalde diverse romans en poëzie van Kae Tempest en Dorothy Porter. Ze is bezieler van boekhandel en uitgeverij Kartonnen Dozen, de oudste zaak in België met een focus op lgbtqai+ literatuur.

https://johannapas.be/

Moya De Feyter (1993) is schrijver van poëzie, proza en theater. Ze treedt vaak en graag op en is de oprichter van de Klimaatdichters, een dichterscollectief dat zich inzet voor onze planeet. Ze publiceerde de dichtbundels Tot iemand eindelijk en Massastrandingen. Eind maart 2022 verscheen haar derde boek, Een heel dun laagje, waarin ze op zoek gaat naar licht.

http://moyadefeyter.be/

Myriam Vermeerbergen (1967) is als hoofddocent verbonden aan de onderzoekseenheid Taalkunde aan de KU Leuven. Ze doceert Vlaamse Gebarentaal op de Antwerpse campus van de Faculteit Letteren. Myriam is medeoprichter van het Vlaams Gebarentaal Centrum. Ze onderzoekt met name de Vlaamse Gebarentaal, en heeft ook expertise op het vlak van Zuid-Afrikaanse Gebarentaal. Ze leidt tolken Vlaamse Gebarentaal op en heeft kennis van diverse aspecten van Dovencultuur en Dovengemeenschappen.

 

Over het Watlab:

Het Watlab is een project van VONK & Zonen met Carmien Michels als creatief inspirator. 

Het is een residentieplek in de Blikfabriek in Hoboken waar literaire makers elk aan hun eigen projecten werken. Het is Watlab is een atelier, een broedplek, een laboratorium waar elke maker dag en nacht terecht kan. Een plek om samen in gesprek te gaan over creatieprocessen. Naast interne intervisieavonden organiseert VONK & Zonen openbare momenten om te experimenteren, waaronder de Watlab salons.

 

Huidige residenten: Dimitri Bontenakel, Ilse Cox, Hans Depelchin, Moya De Feyter, Dieter De Schutter, Tülin Erkan, Jonathan van der Horst, Carmien Michels, Johanna Pas & Lotte Lola Vermeer.

 

De Watlab salons zijn een productie van VONK & Zonen in samenwerking met bibliotheek Permeke in het kader van November Boekenmaand

Met steun van Literatuur Vlaanderen en Stad Antwerpen.

Grafisch ontwerp: Armée de Verre Bookdesign

Foto’s: Jeyda Yagiz en Eva Donckers

 


Praktisch

prijzen
  • Gratis

bekijk ook eens

Watlab salon III: uit de lucht vallen

Watlab salons

za 19 nov 2022 - 19.30 uur

In onze Watlab salons krijg je een kijkje achter de schermen van creatieve maakprocessen. Deze avond laten we ons inspireren door het overview-effect: psychologie, kunst en ruimtevaart. Van/met Dimitri Bontenakel & Lotte Lola Vermeer met als gast Angelo Vermeulen.

Watlab salon IV: op water en brood

Watlab salons

za 26 nov 2022 - 19.30 uur

In onze Watlab salons krijg je een kijkje achter de schermen van creatieve maakprocessen. Deze avond laten we ons inspireren door het Stockholm-syndroom: taal, aantrekkingskracht en gevangenschap. Van/met Carmien Michels & Hans Depelchin met als gast Israel van Dorsten