Watlab salon: tarot en koffiedik

Watlab salons

Watlab salons luister hier naar wat je later leest.

Benieuwd naar de verbeeldingswereld van creatieve maakprocessen?

In onze Watlab salons krijg je een kijkje achter de schermen. De literaire makers van het Watlab stellen elk in duo’s of trio's een avond samen rond een thema waarmee ze gevoed willen worden. In een muzikale omlijsting delen ze waar ze aan werken, en nodigen een expert uit om mee in gesprek te gaan.

De salons bieden een voedingsbodem voor nieuwe verhalen. In een intieme setting wordt geïnspireerd, gesproken, en een eerste glimp van huidig werk gedeeld. De Watlab salons leveren input voor wat later een weg vindt naar papier, podcast of podium.

 

Watlab salon: tarot en koffiedik

Hoe gebruiken we verbeelding en rituelen om onze wereld vorm te geven? Tülin Erkan & Johanna Pas nemen je met Turkse koffie en tarot mee in verhalen als vloeibare, veranderlijke structuren.

Johanna stelt officieel haar Poëzie Tarot Kringen op het tafelblad voor en zal daaruit een publieke kaartlegging doen. Tülin toont wat het koffiedik lezen inhoudt en de vertaling die ze maakte naar haar roman Honingeter.

Ze worden vergezeld door beeldend kunstenaar Ignace Cami die zijn project 'A Sense of Direction' toelicht. Het project, een persoonlijk ritueel na het verlies van een vriend, wekt hij tot leven aan de hand van storytelling en een auditieve performance.

Een avond rond de therapie van een tas koffie en hoe verhalen vorm krijgen al naar gelang wie er voor je zit.

 

Van en door: Tülin Erkan en Johanna Pas

Gast: Ignace Cami

Moderatie: Carmien Michels

Na afloop een receptie, signeersessie, optioneel een persoonlijke koffiedrab- en/of tarotlezing door Johanna en Tülin.

 

Biografieën:

Tülin Erkan (1988) is een schrijver uit Oostende die woont en werkt in Antwerpen. In november 2021 kwam haar debuutroman Honingeter uit onder uitgeverij Pelckmans. Naast schrijver is Tülin redacteur en copywriter. Honingeter verbindt moedertaal met vaderland en is een filmische tekst, waarbij het verhaal in fragmenten wordt voorgesteld. De roman speelt zich af in de luchthaven van Istanbul, een plek van transit waar de drie personages – Sibel, Ömer en Wernicke – elkaar tegenkomen en samen in deze microkosmos leven. Tülin werd finalist van het Rode Oor 2021, een schrijfwedstrijd van deBuren rond het thema van erotiek.

https://www.tulinerkan.com/

Johanna Pas (1969) is schrijver en vertaler van proza en poëzie. Het merendeel van haar oeuvre bestaat uit dichtbundels. Ze publiceerde onder meer in Deus Ex Machina en Gierik. Ze vertaalde diverse romans en poëzie van Kae Tempest en Dorothy Porter. Ze was bezieler van boekhandel en uitgeverij Kartonnen Dozen, de oudste zaak in België met een focus op lgbtqai+ literatuur.

https://johannapas.be/

 

Over het Watlab:

Het Watlab is een project van VONK & Zonen met Carmien Michels als creatief inspirator. 

Het is een residentieplek in de Blikfabriek in Hoboken waar literaire makers elk aan hun eigen projecten werken. Het is Watlab is een atelier, een broedplek, een laboratorium waar elke maker dag en nacht terecht kan. Een plek om samen in gesprek te gaan over creatieprocessen. Naast interne intervisieavonden organiseert VONK & Zonen openbare momenten om te experimenteren, waaronder de Watlab salons.

 

 

De Watlab salons zijn een productie van VONK & Zonen in samenwerking met bibliotheek Permeke en Studio Sesam, met steun van Literatuur Vlaanderen en stad Antwerpen.

Grafisch ontwerp: Armée de Verre Bookdesign

 


Praktisch

prijzen
  • Gratis