Watlab salon III: uit de lucht vallen

Watlab salons

Watlab salons

luister hier naar wat je later leest

 

Benieuwd naar de verbeeldingswereld van creatieve maakprocessen?

In onze Watlab salons krijg je een kijkje achter de schermen. De literaire makers van het Watlab stellen elk in duo’s een avond samen rond een thema waarmee ze gevoed willen worden. In een muzikale omlijsting delen ze waar ze aan werken, en nodigen een expert uit om mee in gesprek te gaan.

De salons bieden een voedingsbodem voor nieuwe verhalen. In een intieme setting wordt geïnspireerd, gesproken, en een eerste glimp van huidig werk gedeeld. De Watlab salons leveren input voor wat later een weg vindt naar papier, podcast of podium.

 

Watlab salon III: uit de lucht vallen

een avond omtrent het overview-effect: psychologie, kunst en ruimtevaart

van/met: Dimitri Bontenakel & Lotte Lola Vermeer

gast: Angelo Vermeulen (kunstenaar, TED-fellow, onderzoeker en NASA artist-in-residence)

muziek: Valery Vermeulen

 

Biografieën

Dimitri Bontenakel (1971) is schrijver – een genrevermenger die grondig research pleegt voor zijn werk en een voorliefde heeft voor Schotse landschappen. Op zijn palmares staan romans, verhalen, columns en een toneelstuk. Zijn meest recente roman De berenrug verscheen in 2020. In het Watlab schrijft hij aan zijn zesde roman.

http://www.dimitribontenakel.com/

Lotte Lola Vermeer(1992) is schrijver, theatermaker en scenarist. Ze studeerde Writing For Performance aan de HKU in Utrecht en behaalde de master Audiovisuele kunsten-Schrijven aan het RITCS in Brussel. Lotte Lola is artistiek leider van Radicale Gezelligheid waarmee ze theater schrijft, maakt en brengt. Daarnaast bezint ze zich op performances, podcasts, digitale interventies en ander soort poëzie. Lotte Lola is werkzaam in België en Nederland. Ze dwaalt digitaal rond en bezoekt de uiteinden van Google Streetview. Ze vertaalt haar ervaring in de fysieke en digitale werkelijkheid in audio en reviewpoëzie.

http://lottelola.com

Angelo Vermeulen (1971) is een onderzoeker, bioloog en kunstenaar in de ruimtevaart. In 2009 was hij medeoprichter van SEADS (Space Ecologies Art and Designs), een internationaal transdisciplinair collectief van kunstenaars, wetenschappers, ingenieurs en activisten. De laatste tien jaar werkt hij samen met het MELiSSA-programma van het Europees Ruimtevaartagentschap over biologische levensondersteuning voor de ruimte. In 2013 was hij bemanningscommandant van NASA’s Mars-missiesimulatie in Hawaii. Momenteel werkt hij aan kunst/wetenschappelijke experimenten voor in het ISS. Zijn werk stelt een bio-geïnspireerde ontwerpbenadering voor om te kunnen omgaan met de onvoorspelbaarheid die inherent is aan interstellaire reizen. Hij is Senior TED Fellow en werd in 2017 geselecteerd als een van de Top 5 Tech Pioniers uit België door de krant De Tijd.

http://www.angelovermeulen.net/

Valery Vermeulen is electronisch muzikant, wiskundige, muziekproducent en werkzaam als (gast)professor aan het KASK en Master ArtScience KABK Den Haag. Als onderzoeker is hij verbonden aan het Departement Wiskunde aan de Universiteit Antwerpen. Sinds 2003 werkt Vermeulen aan verschillende projecten waar de interactie tussen muziek en wetenschap centraal staat. Vermeulen's laatste album Mikromedas AdS/CFT 001, werd eind 2021 gereleased en werd wereldwijd opgepikt. 

 

 

 

Over het Watlab:

Het Watlab is een project van VONK & Zonen met Carmien Michels als creatief inspirator. 

Het is een residentieplek in de Blikfabriek in Hoboken waar literaire makers elk aan hun eigen projecten werken. Het is Watlab is een atelier, een broedplek, een laboratorium waar elke maker dag en nacht terecht kan. Een plek om samen in gesprek te gaan over creatieprocessen. Naast interne intervisieavonden organiseert VONK & Zonen openbare momenten om te experimenteren, waaronder de Watlab salons.

 

Huidige residenten: Dimitri Bontenakel, Ilse Cox, Hans Depelchin, Moya De Feyter, Dieter De Schutter, Tülin Erkan, Jonathan van der Horst, Carmien Michels, Johanna Pas & Lotte Lola Vermeer.

 

De Watlab salons zijn een productie van VONK & Zonen in samenwerking met bibliotheek Permeke in het kader van November Boekenmaand

Met steun van Literatuur Vlaanderen en Stad Antwerpen.

Grafisch ontwerp: Armée de Verre Bookdesign

Foto’s: Jeyda Yagiz en Eva Donckers

 


Praktisch

prijzen
  • Gratis

bekijk ook eens

Watlab salon IV: op water en brood

Watlab salons

za 26 nov 2022 - 19.30 uur

In onze Watlab salons krijg je een kijkje achter de schermen van creatieve maakprocessen. Deze avond laten we ons inspireren door het Stockholm-syndroom: taal, aantrekkingskracht en gevangenschap. Van/met Carmien Michels & Hans Depelchin met als gast Israel van Dorsten