Watlab salon IV: op water en brood

Watlab salons

Watlab salons

luister hier naar wat je later leest

 

Benieuwd naar de verbeeldingswereld van creatieve maakprocessen?

In onze Watlab salons krijg je een kijkje achter de schermen. De literaire makers van het Watlab stellen elk in duo’s een avond samen rond een thema waarmee ze gevoed willen worden. In een muzikale omlijsting delen ze waar ze aan werken, en nodigen een expert uit om mee in gesprek te gaan.

De salons bieden een voedingsbodem voor nieuwe verhalen. In een intieme setting wordt geïnspireerd, gesproken, en een eerste glimp van huidig werk gedeeld. De Watlab salons leveren input voor wat later een weg vindt naar papier, podcast of podium.

 

Watlab salon IV: op water en brood

een avond over het stockholm-syndroom: taal, aantrekkingskracht en gevangenschap

van/met: Carmien Michels & Hans Depelchin

gast: auteur Israel van Dorsten

 

Biografieën

Carmien Michels (1990) is een schrijver en performer. Ze is de oprichter en creatief inspirator van het Watlab. Ze danst tussen pen en podium, tussen urban en klassiek. Met scherpe observaties schept ze een vaak duistere wereld, ritmisch, krachtig en diep persoonlijk. In 2016 won ze het Nederlands en Europees Kampioenschap Poetry Slam en haalde ze brons op het Wereldkampioenschap in Parijs. Sindsdien toert ze de wereld rond en werkt ze samen met tal van artiesten. Van 2017 tot 2019 was ze een van de jonge auteurs in het Europese talentontwikkelingsprogramma CELA: Connecting Emerging Literary Artists. Fragmenten van haar romans, kortverhalen en gedichten verschenen in 10 talen. Haar verhalenbundel Vaders die rouwen verscheen in november 2021 bij Uitgeverij Querido. Het boek won de BNG Bank Literatuurprijs en staat op de shortlist voor de Boekenbon Literatuurprijs .

Hans Depelchin (1991) is schrijver, performer, verbeelder, verzinner en verzinnebeelder. Hij studeerde vergelijkende moderne letterkunde (UGent) en drama-woordkunst (Koninklijk Conservatorium Antwerpen). Na tal van publicaties in literaire tijdschriften verscheen in 2020 bij Uitgeverij De Geus de woelige stadsroman Weekdier. Het is een boek over de oneindige zoektocht naar bevrijding, in een straat die dreigt te verdwijnen. In 2022 publiceerde dezelfde uitgeverij zijn eerste poëziebundel Spanriem, waarin hij de rekbaarheid van de liefde onderzoekt.

https://www.hansdepelchin.com/

Israel van Dorsten (1994) is de vierde van de negen kinderen van Ruinerwold. Drie jaar geleden ontsnapte hij uit de boerderij waar hij onder het juk van zijn vader met zijn familie in totale afzondering leefde. ‘Wij waren, ik ben. Weg uit Ruinerwold’ verscheen eind oktober bij Uitgeverij Pluim waarin Israel zijn leven beschrijft. Hij heeft een jaar Film en Audiovisuele media gestudeerd in Amsterdam en studeert nu Sociologie aan de Universiteit van Utrecht. Israel zet zich in voor de bewustwording over psychisch geweld.

 

Over het Watlab:

Het Watlab is een project van VONK & Zonen met Carmien Michels als creatief inspirator. 

Het is een residentieplek in de Blikfabriek in Hoboken waar literaire makers elk aan hun eigen projecten werken. Het is Watlab is een atelier, een broedplek, een laboratorium waar elke maker dag en nacht terecht kan. Een plek om samen in gesprek te gaan over creatieprocessen. Naast interne intervisieavonden organiseert VONK & Zonen openbare momenten om te experimenteren, waaronder de Watlab salons.

 

Huidige residenten: Dimitri Bontenakel, Ilse Cox, Hans Depelchin, Moya De Feyter, Dieter De Schutter, Tülin Erkan, Jonathan van der Horst, Carmien Michels, Johanna Pas & Lotte Lola Vermeer.

 

De Watlab salons zijn een productie van VONK & Zonen in samenwerking met bibliotheek Permeke in het kader van November Boekenmaand

Met steun van Literatuur Vlaanderen en Stad Antwerpen.

Grafisch ontwerp: Armée de Verre Bookdesign

Foto’s: Jeyda Yagiz en Eva Donckers

 


Praktisch

prijzen
  • Gratis