Expo WERF!

Gelieve de werf te betreden

Werp een blik achter de schermen van de stad.

Ontdek ongeziene gezichtspunten en skeletten van gebouwen waarvan we vandaag alleen de afgewerkte buitenkant kennen. Sta oog in oog met de eigenlijke bouwers. 

Behalve architecten en andere ontwerpers hebben ook bouwbedrijven, aannemers, werfleiders en vaklui een enorme impact op de gebouwde omgeving. Eens het stof van de werf is gaan liggen, verdwijnen de werkelijke bouwers in de plooien van de geschiedschrijving.

De tentoonstelling WERF! toont deze bouwers in actie en geeft hen een gezicht. Ze put uit de rijke collectie werffoto’s van het Architectuurarchief Provincie Antwerpen en biedt een unieke blik op de bouwwerven van bekende en minder bekende Antwerpse gebouwen uit de twintigste eeuw.

Gelieve de werf te betreden!

Op de fiets met een gids
“Wil je het erfgoed van binnen én van buiten zien? Boek dan bij onze partner Cyclant een gegidste fietstocht langs de gebouwen. Die start aan Permeke. Leuk voor toeristen, maar ook voor Antwerpenaren, die hun stad voortaan met een andere blik zullen bekijken”, zegt Nina Serulus van het Centrum voor Vlaamse Architectuurarchieven, die samen met Wim Luyckx van het Architectuurarchief Provincie Antwerpen de expo vorm geeft.

Een initiatief van: CVAa en APA
Curatoren: Wim Luyckx (APA) en Ellen Van Impe (CVAa)
Projectteam: Nina Serulus (CVAa)
Scenografie: Esmeralda Misseghers
Grafische vormgeving: www.gestalte.be


Praktisch

genre
prijzen
  • Gratis

Extra

Op vrijdag 15 september 2017 geeft prof. Inge Bertels (VUB) een lezing over historische bouwwerven, aannemers en fotografie.

bekijk ook eens

Lezing: De bouwwerf in beeld

Prof. Inge Bertels aan het woord

vr 15 sep 2017 - 20.00 uur

Professor Inge Bertels (VUB) geeft een boeiende lezing over historische bouwwerven, aannemers en fotografie naar aanleiding va de expo WERF!