Wetenschap Centraal

Wetenschap tussen pot en pint

Het Wetenschapscafé van de Universiteit Antwerpen brengt wetenschap tussen pot en pint. Geen aula of monoloog, academische sfeer of klassiek debat, maar een informele bijeenkomst waar wordt geluisterd, gepraat en gediscussieerd.

Moderator Sven Pichal leidt de discussie in goede banen.

Voor iedereen met een gezonde dorst naar kennis!

Wil je zeker zijn van een plaats? Schrijf je nu in.

1. Woensdag 24 oktober: De wetenschap van slim winkelen

Na e-commerce is er nu a-commerce of Augmented Commerce, handel of verkoop met gebruik van ‘augmented reality’. Zo kan je producten virtueel al eens 'ervaren' vooraleer je ze koopt.

Als je deze nieuwe technologie dan ook nog koppelt aan AI (artificial intelligence), krijg je als gebruiker een unieke gepersonaliseerde ervaring.

Bart Goethals, gewoon hoogleraar wiskunde-informatica aan UAntwerpen, verduidelijkt hoe dit precies werkt en of en hoe dit ons winkelgedrag zal veranderen.

2. Woensdag 5 december: The compassionate egoist

De neuro-economie kijkt naar de rol van de hersenen bij het afwegen van beslissingen, inschatten van risico’s en interactie met anderen.

Onderzoek toont aan dat bij deze besluitvorming het spanningsveld tussen eigen- en collectief belang een grote rol speelt.

Carolyn Declerck, hoogleraar management aan UAntwerpen, kan zo een genuanceerder mensbeeld schetsen dan dat van een Homo Economicus.


Praktisch

prijzen
  • Gratis
locatie
  • Foyer Permeke
  • De Coninckplein 25 - 26
  • 2060 Antwerpen

Extra

om 19.00 uur gaan de deuren open
om 19.30 uur gaan we van start
om 21.30 uur ronden we af