Wetenschap Centraal

Karolien Poels & Walter Daelemans

Deze editie is volzet, maar op 25  april is Wetenschap Centraal er weer!

Technologie houdt sociale media aangenaam. 

Het Wetenschapscafé van de Universiteit Antwerpen brengt wetenschap tussen pot en pint. Geen aula of monoloog, academische sfeer of klassiek debat, maar een informele bijeenkomst waar wordt geluisterd, gepraat en gediscussieerd.

Wetenschappers vertellen - in een gemoedelijke sfeer - over hun werk en passie. Maatschappelijk relevant, actueel of fascinerend. Voor iedereen met een gezonde dorst naar kennis!

Hoe ga je om met sociale media en met de risico’s op bedreigende of kwetsende posts? Kan technologie helpen om pesterijen, verbale agressie en ongepaste commentaren te vermijden? Weten jongeren genoeg van de risico’s en de hulp die ze kunnen inroepen bij problemen?

Karolien Poels, hoogleraar aan het departement Communicatiewetenschappen van UAntwerpen, bekijkt de impact van sociale media door de bril van jonge gebruikers om vervolgens manieren te bedenken om hen beter te beschermen of weerbaar te maken.

Walter Daelemans, gewoon hoogleraar aan het departement Taalkunde van UAntwerpen, licht toe welke technologie ingezet wordt om de zwarte kantjes van sociale media af te vijlen en gebruikers te behoeden voor kwalijke gevolgen.


Praktisch

prijzen
  • Gratis
locatie
  • Foyer Permeke
  • De Coninckplein 25 - 26
  • 2060 Antwerpen

Extra

19.30 tot 21.30 uur