Wat als je in poëzie kan kruipen?

15 jaar Permeke! workshop Poëzie in 3D

Het project 'immersive cube' is een initiatief van MAXlab, het onderzoeksplatform van de afdeling Multimedia binnen Grafisch Ontwerp aan de KASKA, met ICT-ondersteuning van AP’s Immersive Lab. MAXlab heeft hiervoor de handen in elkaar geslagen met Bibliotheek Permeke in Antwerpen. In het project worden drie jaar lang workshops ontwikkeld rond poëzie, illustratieve boeken en literaire boeken. Om de inhoud van het project mee vorm te geven heeft Maud Vanhauwaert speciaal voor deze worskhop een werk gemaakt. 

De immersive cube is een audiovisuele totaalervaring waarbij de nadruk ligt op interactieve en participatieve kunst. De immersive cube is een ruimte waarin met behulp van bijvoorbeeld een 360°-camera, een maquette of tweedimensionale vormen, analoge beelden kunnen worden omgezet naar een virtuele en immersieve ruimte. Dit project heeft twee doelen.
1.    De leescultuur stimuleren en innoveren en kinderen of jongeren op een nieuwe en toegankelijke manier met literatuur in aanraking laten komen.
2.    Een virtuele ervaring creëren waarin we afstappen van de traditionele individuele beleving van een virtual reality-bril naar een groepsgebeuren.

In deze workshop maken we een kunstwerk rond de gedichten van Maud Vanhauwaert. Een digitaal kunstwerk waar je ook echt in kan kruipen! Praktisch

vlieg afbeelding
prijzen
  • Gratis

Extra

van 10 tot 13 jaar

vooraf inschrijven aangeraden

max 20 deelnemers

deze workshop vindt 2 keer plaats

om 13 uur en om 15u30

 

 

 

bekijk ook eens

Coderdojo - Scratch voor beginners

Leer programmeren in de bib!

wo 2 sep 2020 - 13.00 uur

Heb je altijd al willen leren hoe je apps, websites en spelletjes maakt ? Kom dan Scratch leren in onze coderdojo!

15 jaar Permeke !

Feest in en rond de bibliotheek

zo 13 sep 2020 tot do 1 okt 2020 - 22.00 uur

Permeke bestaat 15 jaar en dat wordt gevierd! Met allerlei voorstellingen en workshops voor kinderen en jongeren, een Urban Night, een jubileumeditie van de Pianomarathon en een leeslustige avond van Behoud de Begeerte.

Gamen!

15 jaar Permeke! Kom samen gamen

wo 16 sep 2020 - 13.00 uur

Neem de controller in de hand en speel samen met anderen een game dat voor publiek op een groot scherm te zien is. Spannend!