De Schoonheid van Chinese Kalligrafie

workshop Chinese kalligrafie (Legends of Liondance)

De Schoonheid van Chinese kalligrafie

Wil jij je kalligrafie skills testen? Schrijf je dan in voor deze workshop. Je hebt geen voorkennis van het Chinees schrift nodig. Leer hoe je een penseel moet vasthouden, hoe je bedachtzaam een streek kan zetten en in welke volgorde je een karakter tekent.

Een inktstaaf, inksteen, penseel en papier: dat heb je nodig om aan Chinese kalligrafie te doen. Hoewel een vaste hand zeker geen kwaad kan...

Chinese kalligrafie, de kunst van het schoonschrift, is sinds 2009 door UNESCO opgenomen op de lijst van het immateriële culturele erfgoed. Net zoals alle andere Chinese kunstvormen is kalligrafie geïnspireerd door de natuur. Elke penseelstreek en zelfs elk puntje verwijst naar een natuurlijk object. Je lichaam moet één zijn met het papier.

Let op: de workshops op 22 januari vinden plaats in de kubus.

 Praktisch

locatie
  • Zaal Consul Permeke Blok C
  • De Coninckplein 26
  • 2060 Antwerpen

bekijk ook eens

Legends of Liondance: Chinese cultuur in en rond Permeke

programma-overzicht Legends of Liondance in 2023

vr 13 jan 2023 - 10.00 uur tot zo 29 jan 2023 - 16.00 uur

Vier samen met ons Chinees Nieuwjaar en leer de traditionele Chinese cultuur beter kennen! Bezoek de oosterse expo met boeiende legendes en knappe leeuwenkoppen, kom naar het Chinees Nieuwjaarsfestival en schrijf je in voor de workshops en events. Een overzicht vind je hier.