De Geheimen van Chinese Thee

workshop Chinese theeceremonie (Legends of Liondance)

De Geheimen van Chinese thee

Wil je meer weten over de Chinese theecultuur?

Schrijf je in voor de workshop Chinese theeceremonie. Mei Lan zal je inwijden in de beginselen van de Chinese kung fu cha en de gezondheidsvoordelen van thee.

Ben jij een theeliefhebber? Dan drink je waarschijnlijk regelmatig zwarte thee en groene thee. Maar wist je dat er in China ook witte, gele en donkere thee bestaat? Samen met Oolong thee vormen zij de belangrijkste soorten.

China heeft een rijke theecultuur. De Chinese theeceremonie of kung fu cha is letterlijk de kunst van het theezetten. Hoe heet moet het water zijn, wanneer drink je het best en welke thee is best voor jou? Afhankelijk van de soort thee die je wil drinken gebruik je een glazen kopje of een kopje uit klei. Maar hoe houd je het theekopje dan vast?

Chinezen drinken thee voor hun gezondheid, als teken van respect of om een traditioneel huwelijk in te huldigen. Je ziet het; er bestaan vele gebruiken en tradities!

Deze workshop wordt in het Engels gegeven.

 Praktisch

locatie
  • Zaal Sierra Permeke blok C

bekijk ook eens

Legends of Liondance: Chinese cultuur in en rond Permeke

programma-overzicht Legends of Liondance in 2023

vr 13 jan 2023 - 10.00 uur tot zo 29 jan 2023 - 16.00 uur

Vier samen met ons Chinees Nieuwjaar en leer de traditionele Chinese cultuur beter kennen! Bezoek de oosterse expo met boeiende legendes en knappe leeuwenkoppen, kom naar het Chinees Nieuwjaarsfestival en schrijf je in voor de workshops en events. Een overzicht vind je hier.