You On Stage

Voorronde Van Dale SPOKEN Awards

De zoektocht naar inspirerende woordkunstenaars

Tijdens dit spoken word festival dat eens in de twee jaar wordt georganiseerd gaat SPOKEN op zoek naar de meest inspirerende woordkunstenaars van het moment.

You On Stage sluit voor de tweede keer aan, met het organiseren van de enige voorronde in België, in de mooiste bibliotheek van het land! Wie gaat Petit Jean en Hind Eljadid achterna en belandt in de finale van deze wedstrijd of neemt zelfs een prachtige award mee naar huis!

Na voorrondes die door het hele land zullen plaatsvinden, worden de awards op 17 december 2019 uitgereikt in het Luxor Theater in Rotterdam.

De voorronde in Permeke

10 woordkunstenaars dingen naar een plaats in de finale:

  • Anna De Bruyckere

  • Bekvegter

  • Doreen

  • Evi Penders

  • Gilles Renard

  • Inke Gieghase

  • Kim

  • Kristien Van Hee

  • Lisette Ma Neza

  • Maravilha 

De avond wordt gehost door You On Stage.

De awards

Tijdens de SPOKEN Awards worden er prijzen uitgereikt aan spoken word artiesten in vijf disciplines:

Comedy: Spoken word is zeer divers en brengt de persoonlijkheid van de artiest sterk naar de voorgrond. Komedianten zijn op zichzelf al woordkunstenaars, maar in combinatie met spoken word wordt de combinatie van timing, woordspel en kadans een waar feest. Deze award eert de artiesten die de kracht van de lach inzetten om hun punt te maken.

Gospel: Woordkunst inspireert! Maar er is niets op aarde waar meer mensen dagelijks inspiratie uit halen dan hun geloofsovertuiging. Deze award is voor die artiest die zijn of haar spirituele krachtbron voorrang geeft in het werk dat ze delen.

Lyrics: Deze award is voor de hiphop artiest wiens teksten op zichzelf staan. Die teksten die zonder muziek tot leven kunnen worden gebracht en een publiek kunnen vangen in de beelden die ze schetsen.

Poetry: Bij spoken word denken de meesten al snel aan gesproken poëzie. Deze award is dan ook voor die performer die de kracht van de kwetsbaarheid weet aan te wenden om het publiek te bespelen. De nadruk ligt hier echt bij het bespelen van het publiek. Een krachtig stuk poëzie valt of staat met een excellente performance.

Storytelling: Deze award is voor de artiest die rijm en metrum los durft te laten om zich helemaal te richten op het verhaal. Storytelling is erg belangrijk in ons mediatijdperk en mocht absoluut niet ontbreken in de awardshow.


Yannick Moyson begon zijn podiumcarrière in de zomerfabriek. Een hele zomer lang kwam hij elke week naar de open mic om zijn ding te doen. Tekst, woord, slam, is dat ding. Hij groeide razendsnel en werd al snel een unieke, gerespecteerde stem in het Antwerpse slam & spoken word wereldje. #LetsGetYouOnStage