Kampvuursessie amai!

Workshop rond artificiële intelligentie

Neem deel aan een amai!-kampvuursessie en bepaal mee hoe AI ons kan helpen in ons dagelijkse leven. Je hoeft geen enkele voorkennis te hebben van AI of wetenschap, gewoon interesse is genoeg! Neem alvast eens een kijkje op de facebookpagina van amai! Vlaanderen.

Wat is een amai!-kampvuursessie?

Tijdens zo'n 'kampvuursessie' (- er is geen écht vuur, maar we steken wel ons licht op) zitten burgers samen met medewerkers van bedrijven, goede doelen en AI-experts om te sleutelen aan vragen en ideeën rond mobiliteit, gezondheid, klimaat, milieu en werk.

Hoe verloopt de workshop?

We trappen deze kampvuursessie op gang met een kort spel waarbij we het verschil leren tussen AI (artificiële intelligentie) en NI (natuurlijke intelligentie), en zien hoe vaak AI al voorkomt in ons leven. Is er toch nog iets onduidelijk? De aanwezige AI-experts geven je graag een woordje uitleg!

Na die opwarmer begint het ‘serieuzere’ werk; we nemen de vragen en ideeën die op de website van amai! verzameld werden onder de loep. Onder de indieners van ideeën zaten bijvoorbeeld Saartje Vandendriessche en Frank Deboosere.

Dit alles gaat door in een gezellig en coronaproof kader, bij mooi weer buiten met een virtueel kampvuur.

Nadien zal een expertenpanel twintig ideeën selecteren en opnemen in de amai!-projectoproep. Uiteindelijk zullen de vier beste projectvoorstellen een budget krijgen. Deze vier ideeën worden in 2022 ook effectief gerealiseerd!

Praktisch

Vooraf inschrijven is aangeraden. 
Max 50 personen, mondmasker verplicht.
Ter plaatse nog aansluiten kan alleen mits er nog plaatsen vrij zijn.
Einde is voorzien om 20u30.