Contact > Onze huisgenoten

Op deze pagina

Team Barok

Antwerpen is een uitgesproken barokke stad. Tijdens ‘Antwerp Baroque 2018, Rubens as an inspiration’ laat de stad haar schatten schitteren. Een groots stadsfestival brengt oude barok samen met nieuwe meesters.

Meer info

Stampmedia

StampMedia versterkt de stem van jongeren tussen 16 en 26 jaar. Jongeren kunnen naar hartenlust experimenteren met media. Ze krijgen vorming worden ondersteund door professionele jongerenbegeleiders.

De stukken van de jongeren  worden uitgestuurd naar “volwassen” nieuwskanalen. Daarnaast helpt StampMedia andere mediaspelers om informatie uit de leefwereld van jongeren op maat aan te bieden aan redacties en journalisten.

Ben je jong en heb je iets te vertellen? Kan je onwaarschijnlijke foto’s trekken? Blink je uit met je videoskills? Doe iets met jouw talent en laat je nog meer horen! 

Meer info

Stadsmakers

Heb jij plannen om jouw buren bij elkaar brengen? Of heeft jouw vereniging of bewonersgroep ideeën om het leven in de stad te verbeteren? Stel jouw activiteit of project voor aan Stadsmakers. Dan kan je een subsidie krijgen.

Meer info

Ombudsvrouw

Uitgepraat met ’t stad? De ombudsvrouw luistert.

De ombudsvrouw onderzoekt klachten over de werking van de stadsdiensten, inclusief politie, het stedelijk onderwijs, alle autonome gemeentebedrijven en stedelijke vzw's. Ook het OCMW, het Zorgbedrijf en de sociale huisvestingsmaatschappijen behoren tot haar werkterrein.

SPREEKUREN
Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 8.30 tot 12.30 uur.
Buiten deze spreekuren: op afspraak (tel. 0800 94 843).

CONTACTGEGEVENS
Ombudsvrouw Permeke
De Coninckplein 25 (ingang Muizenstraat)
2060 Antwerpen

0800 94 843 (gratis)
ombudsvrouw@stad.antwerpen.be

Volg de Ombudsvrouw op Facebook en Twitter.

De federale ombudsman komt elke eerste donderdag van de maand naar het kantoor van de Antwerpse ombudsvrouw om naar jou te luisteren. Wil je een gesprek, maak udan eerst een afspraak via het gratis nummer 0800 94 843. Meer info

UNIA (meldpunt)

In het kantoor van de ombudsvrouw kan je ook terecht voor alle klachten over discriminatie. Unia luistert, registreert en zoekt mee naar een oplossing. Discreet, in alle vertrouwen en altijd in overleg.

SPREEKUREN 
Maak een afspraak via het gratis nummer 0800 94 843.

CONTACTGEGEVENS 
Unia bij Ombudsvrouw Permeke
De Coninckplein 25 (ingang Muizenstraat)
2060 Antwerpen

0800 94 843 (gratis)
antwerpen@unia.be

Expeditie De Stad

Sinds 1 januari 2017 gaat Antwerpen Averechts verder onder de nieuwe naam Expeditie De Stad. Het aanbod spitst zich toe op diversiteit, architectuur en stadsontwikkeling.

Expeditie De Stad organiseert stadsbezoeken met een gids. In bekende én in minder voor de hand liggende buurten. Over de stad en haar bewoners. Over stedelijke vernieuwing en diverse culturen.

CONTACTGEGEVENS
Expeditie De Stad
Permeke (blok C, 3de verdieping)
De Coninckplein 25
2060 Antwerpen

Telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10 tot 16 uur. Gesloten op woensdag.

03 338 39 39
www.expeditiedestad.be
info@expeditiedestad.be

Webpunt Permeke

Wil je een computer gebruiken? Dan moet je lid zijn van het webpunt. Vraag ter plaatse een gratis lidkaart. Jongeren onder de 12 jaar moeten begeleid worden door een verantwoordelijke.

• computer gebruiken: gratis
• printen: per pagina 0,10 euro (enkel zwart/wit, max.10)
• gebruik kaartlezer voor elektronische identiteitskaarten: gratis
• hulp van een begeleider: gratis
• computerlessen: betalend

OPENINGSUREN (vrije inloop)

  voormiddag  namiddag
 maandag  9.00 tot 12.30   13.30 tot 16.45 
 dinsdag  9.00 tot 12.30   
 woensdag  9.00 tot 12.30   13.30 tot 16.45 
 donderdag     12.00 tot 19.45 
 vrijdag  9.00 tot 12.30   


In juli en augustus hebben de webpunten van dotkom geen avondopening. In de loop van de zomervakantie (gewoonlijk augustus) zijn de webpunten 3 weken gesloten. Ook tijdens de eindejaarsperiode en op feest- en brugdagen zijn de webpunten dicht. Word je graag op de hoogte gehouden van het cursusaanbod, schrijf je dan in op de nieuwsbrief op www.webpunt.net.

CONTACTGEGEVENS
De Coninckplein 25, Blok B
2060 Antwerpen

03 286 85 85
info@dotkom.be
www.antwerpen.be/webpunt

Hier vind je een overzicht van alle webpunten in Antwerpen.

Wil je een computer van de bibliotheek gebruiken? Ga dan naar @permeke.

 

Behoud de Begeerte

Behoud de Begeerte maakt al meer dan dertig jaar literaire producties met binnen- en buitenlandse schrijvers, muzikanten, theatermakers, choreografen en andere kunstenaars. Wellicht het meest bekend is Saint Amour, het jaarlijkse valentijnsprogramma over liefde en begeerte, ooit de “Rolls-Royce van de literaire avonden” genoemd.

ook andere tournees (Geletterde Mensen, Koningsblauw en Te gek voor woorden) en eenmalige voorstellingen lokken sinds jaar en dag vele toeschouwers naar de grote, kleine en middelgrote schouwburgen in en buiten Vlaanderen.

Aanbevelingen voor een beter leven
Onder de noemer Aanbevelingen voor een beter leven organiseert Behoud de Begeerte in Bibliotheek Permeke diverse literaire avonden, waaronder ontmoetingen met (beginnende) schrijvers, boekvoorstellingen, debatten en tentoonstellingen.

CONTACTGEGEVENS
Behoud de Begeerte
De Coninckplein 25
2060 Antwerpen

Tel 03 272 40 41
Fax 03 272 06 48
behoud.de@begeerte.be
www.begeerte.be

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Behoud de Begeerte.