Bibliotheek > Wegwijs in de bib

Welkom in Permeke. Hier vind je de huisregels specifiek voor onze bib.

Beneden

Beneden valt er altijd wel iets te beleven.

 • Stap je de bib binnen, dan heb je tijd en ruimte om op je gemak te beslissen wat je zal doen: de krant lezen of rustig even ontsnappen aan de drukte van de stad.
 • Bibmedewerkers staan klaar aan de nieuwe balie om je te verwelkomen en, indien nodig, verder te helpen. Hier ontdek je telkens ook een selectie van verrassende en inspirerende bibmaterialen.
 • In de jeugdzone links vind je boeken, films en strips voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Ze kunnen er ook regelmatig genieten van voorleesuurtjes en deelnemen aan creatieve workshops.
 • Draai je onderaan de rode trap naar rechts, dan kom je op het terrein van de 12- tot 15-jarigen. Ze kunnen er chillen, huiswerk maken of samen studeren.  
 • Onze dvd's (films, docu's, enz), onze uitgebreide collectie strips en graphic novels voor volwassenen (in verschillende talen), onze muziekpartituren en onze songbooks vind je in een aparte ruimte op het gelijkvloers, links van de lockers en toiletten.
 • Voor (literaire) voorstellingen, lezingen, boeklanceringen, kindertheater, concerten en zoveel meer hebben we een auditorium en foyer.
 • Is het heerlijk weer buiten en wil je genieten van het zonnetje, terwijl je leest of studeert? Neem je boeken of laptop dan mee naar onze leestuin. 

Boven

Boven is de stille zone van de bib: je kan er in alle rust lezen, studeren en werken. 

 • Literatuur, kranten, tijdschriften en naslagwerken: de eerste verdieping is een waar leesparadijs!
 • Je vindt er ook studie-/werkplekken. Mét stopcontact, als je bijv. je laptop wil gebruiken. Je reserveert je plek via Bookaplace.
 • Wil je het Nederlands of een andere taal onder de knie krijgen? Onze taalcursussen en woordenboeken staan boven in een aparte zaal, samen met de boeken in andere talen en de luisterboeken.

 

 

Jongerenbib in de kubus

De jongerenbib van Permeke vind je in groene kubus vóór de hoofdbibliotheek.

 • Deze plek werd speciaal ingericht voor jongeren van 15 tot 25 jaar.
 • Je vindt er boeken, dvd's en themastanden voor jongeren.
 • Je kan er komen lezen, studeren, andere jongeren ontmoeten, workshops volgen en ook zelf een event organiseren of project lanceren. 


Meer info: www.permeke.org/kubuspermeke

 

Ook goed om weten

Internet is gratis via ‘Stad Antwerpen - gratis wifi'. 

Een studie- of werkplek reserveren? Dat kan gratis met Bookaplace

 

F.A.Q. over de werkwijze van de bib vind je op antwerpen.bibliotheek.be.

Rondleidingen

Je kan op weekdagen een groepsrondleiding in de bib (en/of jongerenbib) aanvragen. We zoeken dan samen naar een gepast moment en bekijken hoe we een rondleiding op maat van jouw groep kunnen voorzien.

Je kan ook op weekdagen een zelfstandig bezoek in de bib (en/of jongerenbib) aanvragen. Een zelfstandig bezoek houdt in dat je als begeleider of leerkracht je groep begeleidt. De impact van je bezoek op de werking van de bib is beperkt. Bibmedewerkers zijn natuurlijk beschikbaar om je verder te helpen. Een zelfstandig bezoek duurt max 1,5 uur.

Stuur voor een groepsrondleiding of een zelfstandig bezoek minimaal 3 weken op voorhand een mailtje naar:

info.permeke@antwerpen.be