Info > Toegankelijkheid

Lift

De lift ligt onmiddellijk rechts de hoek om als je binnenkomt in de bibliotheek. Je kan deze gebruiken om naar de eerste verdieping te gaan.

Ook de foyer en het auditorium, op verdieping -1, zijn bereikbaar met de lift. Roep hiervoor de hulp van de bibmedewerker aan de inkombalie in. 

Aangepast toilet

Het aangepast toilet voor rolstoelgebruikers ligt tussen de taalzone en de gewone toiletten van de bibliotheek. De sleutel van het toilet kan je vragen aan de toilettoezichter of aan de bibmedewerker in de ruimte met de films en strips (naast de toiletten).

Opgelet: Voor gebruikers van bepaalde grote elektrische rolstoelen is het toilet niet zelfstandig te gebruiken.

Voorbehouden plaatsen in het auditorium

Rolstoelgebruikers en hun begeleider kunnen plaatsen reserveren in het auditorium. Dit kan zowel onderaan als bovenaan in de zaal. De plaatsen onderaan (verdieping -1) zijn te bereiken via de lift. Een medewerker van Permeke begeleidt je. De plaatsen bovenaan zijn toegankelijk via de ingang van het auditorium op het gelijkvloers, tegenover de toiletten en de taalzone.

Wil je deze plaatsen gebruiken? Neem bij reservering even contact op met de bib en geef duidelijk aan hoeveel plaatsen voor rolstoelgebruikers en hoeveel plaatsen voor begeleiders je wenst te reserveren en voor welke voorstelling.

Ringleiding

Het auditorium is uitgerust met een ringleiding. Om een ringleidingsignaal te ontvangen, moet er in jouw hoortoestel een luisterspoel zijn ingebouwd. Als je dan je hoortoestel op de T-stand zet of het juiste programma kiest, kan je de geluiden van de ringleiding opvangen. Het geluid wordt dan versterkt en storende omgevingsgeluiden verdwijnen. Mensen die geen hoorapparaat hebben, kunnen vooraf een hoofdtelefoon reserveren die het geluid op het podium versterkt.
De ringleiding is mobiel en kan op elke geluidsinstallatie aangesloten worden. 

Wilt je de ringleiding of een hoofdtelefoon gebruiken? Laat ons dit dan minstens twee werkdagen op voorhand weten via info.permeke@antwerpen.be.

Assistentiehonden

Assistentiehonden zijn welkom in Permeke.

Borstvoedingslokaal

Het borstvoedingslokaal is nu nog gelegen bij de damestoiletten in de bibliotheek. Het is een aparte kamer achter de eerste deur links in de damestoiletten. Je bereikt het lokaal via een trap. Kinderwagens blijven bovenaan de trap staan. De sleutel kan je vragen aan de toilettoezichters.

Verzorgingstafel

In het borstvoedingslokaal is ook een verzorgingstafel voor jonge kinderen. Het lokaal ligt achter de eerste deur links in de damestoiletten. Deze bereik je met de trap. Kinderwagens blijven dus bovenaan de trap staan. Hoewel het lokaal in de damestoiletten ligt, mogen ook vaders hun kind verzorgen. We vragen wel dat er slechts één persoon het kind begeleidt. De sleutel kan je vragen aan de toilettoezichter.

Luisterboeken

Je kan in bibliotheek Permeke terecht voor toegang tot een ruim aanbod aan daisyboeken. Een daisy-luisterboek wordt in een studio voorgelezen en op cd-rom gezet. De voorlezers zijn vrijwilligers met een aangename stem of soms ook auteurs die hun eigen boeken inlezen. 

Taaliconen

Op onze website zie je naast een voorstelling soms een taalicoon staan in de vorm van een mannetje met een aantal tekstballonnen. Hoe meer tekstballonnen, hoe moeilijker het taalniveau.