Info > Toegankelijkheid

Lift

De lift ligt rechts naast de ingang van de bibliotheek. Je kan deze gebruiken om naar de eerste verdieping te gaan.

Ook de foyer en het auditorium, op verdieping -1, zijn bereikbaar met de lift. Hiervoor kan u een code vragen aan de centraal gelegen balie in de bib. 

Aangepast toilet

Het aangepast toilet voor rolstoelgebruikers ligt tussen de taalzone en de gewone toiletten van de bibliotheek. De sleutel van het toilet kan u vragen aan de toilettoezichters, aan de medewerkers van de taalzone (naast de toiletten) of aan de balie in de bibliotheek.

Opgelet: Voor gebruikers van bepaalde grote elektrische rolstoelen is het toilet niet zelfstandig te gebruiken.

Voorbehouden plaatsen in het auditorium

Rolstoelgebruikers en hun begeleider kunnen plaatsen reserveren in het auditorium. Dit kan zowel onderaan als bovenaan in de zaal. De plaatsen onderaan (verdieping -1) zijn te bereiken via de lift. Een medewerker van Permeke begeleidt u. De plaatsen bovenaan zijn toegankelijk via de ingang van het auditorium op het gelijkvloers, tegenover de toiletten en de taalzone.

Wil u deze plaatsen gebruiken? Neem bij reservering even contact op met de bib en geef duidelijk aan hoeveel plaatsen voor rolstoelgebruikers en hoeveel plaatsen voor begeleiders u wenst te reserveren en voor welke voorstelling.

Ringleiding

Het auditorium is uitgerust met een ringleiding. Om een ringleidingsignaal te ontvangen, moet er in uw hoortoestel een luisterspoel zijn ingebouwd. Als u dan uw hoortoestel op de T-stand zet of het juiste programma kiest, kan u de geluiden van de ringleiding opvangen. Het geluid wordt dan versterkt en storende omgevingsgeluiden verdwijnen. Mensen die geen hoorapparaat hebben, kunnen vooraf een hoofdtelefoon reserveren die het geluid op het podium versterkt.
De ringleiding is mobiel en kan op elke geluidsinstallatie aangesloten worden. 

Wilt u de ringleiding of een hoofdtelefoon gebruiken? Laat ons dit dan minstens twee werkdagen op voorhand weten via info.permeke@stad.antwerpen.be.

Luisterboeken

Bibliotheek Permeke beschikt over een ruim aanbod aan daisyboeken. Een daisy-luisterboek wordt in een studio voorgelezen en op cd-rom gezet. De voorlezers zijn vrijwilligers met een aangename stem of soms ook auteurs die hun eigen boeken inlezen. 

Taaliconen

Naast elke voorstelling ziet u een taalicoon staan in de vorm van een mannetje met een aantal tekstballonnen. Hoe meer tekstballonnen, hoe moeilijker het taalniveau. een overzichtje vindt u hier

Assistentiehonden

Assistentiehonden zijn welkom in Permeke.

Borstvoedingslokaal

Het borstvoedingslokaal is gelegen bij de damestoiletten in de bibliotheek. Het is een aparte kamer achter de eerste deur links in de damestoiletten. U bereikt het lokaal via een trap. Kinderwagens blijven bovenaan de trap staan. De sleutel kan u vragen aan de toilettoezichters.

Verzorgingstafel

In het borstvoedingslokaal is ook een verzorgingstafel voor jonge kinderen. Het lokaal ligt achter de eerste deur links in de damestoiletten. Deze bereikt u met de trap. Kinderwagens blijven dus bovenaan de trap staan. Hoewel het lokaal in de damestoiletten ligt, mogen ook vaders hun kind verzorgen. We vragen wel dat er slechts één persoon het kind begeleidt. De sleutel kan u vragen aan de toilettoezichters.