Info > Toegankelijkheid

Bibliotheek Permeke streeft ernaar om een zo toegankelijk en inclusief mogelijke plaats te zijn op vlak van voorzieningen, aanbod en dienstverlening.

Ben je minder mobiel?

Lift

Wil je naar de bovenverdieping van de bib? Er is een lift. Bij het binnenkomen in de bib onmiddelijk rechts en dan nog eens rechts.

Wil je naar de foyer of het auditorium beneden? Dat kan via diezelfde lift, maar roep hiervoor de hulp van een bibmedewerker in, want hiervoor moet een code ingegeven worden. 

Aangepast toilet

Er is een aangepast toilet voor rolstoelgebruikers in de bibliotheek. Dat vind je links van de andere toiletten. Vraag de sleutel van het toilet aan de toilettoezichter of - als die er niet is - aan de bibmedewerker in de ruimte met de films en strips (naast de toiletten).

Opgelet: voor gebruikers van bepaalde grote elektrische rolstoelen is het toilet niet zelfstandig te gebruiken.

Voorbehouden plaatsen in het auditorium

Rolstoelgebruikers en hun begeleider kunnen plaatsen reserveren in het auditorium. Dit kan zowel onderaan als bovenaan in de zaal. De plaatsen onderaan (verdieping -1) bereik je via de lift. Een medewerker van Permeke begeleidt je. De plaatsen bovenaan zijn toegankelijk via de ingang van het auditorium op het gelijkvloers, tegenover de toiletten en de ruimte met films en strips.

Wil je deze plaatsen gebruiken? Neem contact op met de bib en geef door hoeveel plaatsen voor rolstoelgebruikers en hoeveel plaatsen voor begeleiders je wenst te reserveren en voor welke voorstelling.

Bib aan Huis

Kan je tijdelijk of voor langere tijd niet zelf naar de bibliotheek komen?
Bib aan Huis bezorgt materialen bij jou thuis. 

Assistentiehonden

Assistentiehonden zijn welkom in Permeke.

Heb je een auditieve beperking?

Ringleiding

Het auditorium is uitgerust met een ringleiding. Om een ringleidingsignaal te ontvangen, moet er in jouw hoortoestel een luisterspoel zijn ingebouwd. Als je dan je hoortoestel op de T-stand zet of het juiste programma kiest, kan je de geluiden van de ringleiding opvangen. Het geluid wordt dan versterkt en storende omgevingsgeluiden verdwijnen. Mensen die geen hoorapparaat hebben, kunnen vooraf een hoofdtelefoon reserveren die het geluid op het podium versterkt.
De ringleiding is mobiel en kan op elke geluidsinstallatie aangesloten worden. 

Wilt je de ringleiding of een hoofdtelefoon gebruiken? Laat ons dit dan minstens twee werkdagen op voorhand weten via info.permeke@antwerpen.be.

Heb je een visuele beperking?

Navigeren door het gebouw

De bibliotheek is niet voorzien van geleidestroken. Om als blinde of slechtziende door het gebouw te navigeren kan je een bibmedewerker om assistentie vragen.

Liftknoppen

De liften in de bib zijn voorzien van knoppen met cijfers in reliëf en braille.

Geleidehonden

Geleidehonden zijn welkom in de bib.

Luisterboeken

Via Permeke kan je lid worden van de Luisterpuntbibliotheek. Je krijgt dan toegang tot een ruime collectie Daisy-luisterboeken, online of op cd. Een Daisy-luisterboek wordt in een studio voorgelezen. De voorlezers zijn vrijwilligers met een aangename stem of soms ook auteurs die hun eigen boeken inlezen. 

Grootletterboeken

Op de verdieping van bibliotheek Permeke vind je een collectie grootletterboeken. 

Ben je op zoek naar een plekje om je baby te verzorgen?

Borstvoeding en verzorging

Er is een plekje in de jeugdzone dat je met een gordijn kan afschermen voor enige privacy. Je vindt er een verzorgingstafel en een comfortabele zetel. 

Er is ook een borstvoedingslokaal met verzorgingstafel aan de damestoiletten in de bibliotheek. Vraag de sleutel aan de toilettoezichter. Kinderwagens blijven bovenaan de trap staan.