Bésame Mucho

Theatervoorstelling - Feest van de Doden

 

Bésame Mucho is een komische monoloog in verband met de Mexicaanse Dag van de Doden. Voor Edoardo wordt de betekenis van "De tijd gaat voorbij en wij worden oud..." diepgaander door een komische analyse van de dood in landen met deze traditie. Wordt afscheid genomen door veel te zoenen? Het kussen en het afscheid zet Edoardo aan het denken.

Edoardo krijgt muzikale ondersteuning van Rafael Guel (jarana, vihuela, effecten, stem) en Ineke Herstel (harp).

 

Bio

Edoardo Ramos is een producent en regisseur uit Teotihuacan, Mexico. Hij studeerde theater en volksdans aan de Universidad Nacional Autónoma de México (UNAM) in Mexico-Stad. Zijn artistieke projecten omvatten theater, muziek en Mexicaanse folkloredans. In Nederland heeft hij opgetreden met zijn theatergroep Colores de Mexico. Zijn project Xantolo kon je lange tijd bezichtigen in verschillende Nederlandse museau. Edoardo is ook een verhalenverteller en gids in verschillende etnografische musea en scholen in Nederland en België.

 

Praktisch

prijzen
  • Kassa: 8 euro
  • Voorverkoop: 6 euro
  • Kansentarief: 2 euro
  • Korting met A-kaartbon: 2 euro

bekijk ook eens

Feest van de Doden

programma-overzicht 2022 - Feest van de Doden

zo 9 okt 2022 tot zo 6 nov 2022

In oktober staat de Mexicaanse cultuur centraal in bibliotheek Permeke met een expo, workshops, voorstellingen en film. El Día de Muertos vieren we op maandag 31 oktober met een monoloog van De Dood, poëzie, Mexicaanse gerechten, een performance en heel veel muziek.