Coco

Filmvoorstelling - Feest van de Doden

In de animatiefilm Coco maken we kennis met Miguel, een Mexicaans jongetje. Samen met zijn hele familie woont hij in een prachtig huis vol liefde. Maar er is één ding dat de jonge knaap helemaal niet fijn vindt: iedereen in huis heeft een hekel aan muziek en dus wordt er geen enkele noot gezongen of gespeeld. Miguel is helemaal anders en kijkt iedere dag opnieuw op naar zijn grote muzikale idool Ernesto de la Cruz. Wanneer Dia de los Muertos (de jaarlijkse feestdag waarop de doden herdacht worden) nadert en Miguel het niet kan laten om zijn passie voor muziek te volgen, belandt hij plots middenin het Rijk van de Doden. Daar verandert zijn leven volledig door één grote belangrijke ontdekking. Miguel mag niet vergeten dat hij voor zonsopgang terug naar het Rijk van de Levenden moet vertrekken, want anders zit de jongen voor altijd opgesloten. Zal het hem uiteindelijk allemaal lukken?

 

Coco is een digitale animatiefilm uit 2017, geproduceerd door Pixar Animation Studios en gedistribueerd door Walt Disney Pictures. Deze film won in 2018 de Academy Awards (Oscars) voor beste animatiefilm en beste filmsong voor het nummer Remember Me.

 

bekijk ook eens

Feest van de Doden

programma-overzicht 2022 - Feest van de Doden

zo 9 okt 2022 tot zo 6 nov 2022

In oktober staat de Mexicaanse cultuur centraal in bibliotheek Permeke met een expo, workshops, voorstellingen en film. El Día de Muertos vieren we op maandag 31 oktober met een monoloog van De Dood, poëzie, Mexicaanse gerechten, een performance en heel veel muziek.