De Levende Bibliotheek

Leen een levend boek!

De Levende Bibliotheek ligt even stil. Vanaf zaterdag 25 november 2023 (op het vertelfestival Antwerpen Vertelt) kan je de Levende Boeken opnieuw "uitlenen".


Vier organisaties vertegenwoordigen een thema en lenen een levend boek uit: een persoon die zijn/haar verhaal vertelt. 

 

Nieuw in de stad: Aziz van Ligo Antwerpen

Ik ben Abdelaziz en werk bij Ligo Antwerpen. Ik leefde een tijdje zonder papieren of onderdak en kende veel tegenslagen in België. Toch bleef ik positief.

Ligo Antwerpen versterkt volwassenen zodat ze mee kunnen in de samenleving. Het rapport lezen van je kind, betalen met je telefoon of papieren invullen voor je werk? Dat (en nog veel meer) kan je leren bij Ligo.

 

Klimaat: Keesha van Extinction Rebellion

Ik ben Keesha. Voor mij is de klimaat- en ecologische crisis één van de grootste uitdagingen van deze tijd en daarom voel ik me genoodzaakt om actief te strijden voor een leefbare en rechtvaardige planeet.

Extinction Rebellion zijn mensen uit alle hoeken van het land, van verschillende leeftijden en achtergronden. Wat hen bindt is een diepe zorg om de klimaat- en ecologische crisis en het leven op aarde. Een internationale beweging die strijdt voor een leefbare en rechtvaardige planeet.

 

Mentaal welzijn: Cindy & Peter van De Herstelacademie

Ik ben Cindy. Op een ochtend werd ik wakker en kon ik niets meer. Er volgde een lang verhaal van depressie en burn-out. Maar het werd ook een verhaal van positief blijven en zoeken naar een weg met lotgenoten.

Ik ben Peter. Ik heb asperger, ben gek op mijn zoon, fotografie en radio maken. Ik ben psychisch kwetsbaar en heb een verslavingsverleden, wat ik nu als ervaringsdeskundige gebruik om andere lotgenoten te ondersteunen en hoop te brengen.

De HerstelAcademie biedt vormingen aan over psychische gezondheid, kwetsbaarheid, veerkracht en persoonlijk herstel. Steeds gegeven in duo door trainers met ervaring in psychische kwetsbaarheid en trainers met een hulpverlenersachtergrond. Samen brengen ze een verhaal van hoop, begrip en mogelijkheden om je leven in eigen handen te nemen.

 

Dekolonisering: Nyanchama van Hand in Hand vzw

Ik ben Nyanchama. 56 jaar, moeder van vier en grootmoeder van één. Ik werk als campagnecoach bij Hand in Hand om mensen bewust te maken van het belang van dekolonisatie.

Hand in Hand vzw strijdt tegen structureel racisme of een racisme dat ingebed is in onze maatschappij. Dekoloniseren betekent het blootleggen én aanpakken van koloniale machtsverhoudingen, de ideeën en de invloed die ze nog steeds hebben op onze samenleving.

 

De Levende Bibliotheek is gecreëerd naar een idee van Seckou Ouologuem.

 Praktisch

prijzen
  • Gratis