Donderdagen van de Poëzie

Gesprek met Lut de Block

Op donderdag 31 oktober is Lut de Block te gast in bibliotheek Permeke.

Lut de Block (1952) is auteur van een klein, maar prachtig poëzie-oeuvre. Op vraag van Poëziecentrum werd haar werk in 2014 gebloemleesd in Af & toe. Er werd een selectie gemaakt van 60 gedichten, geschreven over een periode van 30 jaar dichterschap. 

Van 2007 tot 2011 was Lut de Block Plattelandsdichter van de Provincie Oost-Vlaanderen. Haar plattelandsgedichten werden gebundeld in Het holst van de lente en Door de bomen het bos

Vorig jaar verblijdde Lut de poëzielezer met een nieuwe bundel: Meeuwenpraat.  

Johan de Boose interviewt de Block over deze bijzondere dichtbundel met toegankelijke gedichten van meeuw tot mens, over verlangen, gemis en hoop.

 

Over de Donderdagen van de Poëzie

Antwerpen Boekenstad, Letterenhuis en bibliotheek Permeke trakteren je twee keer per maand op een boeiende poëziemiddag.

In bibliotheek Permeke heeft Johan de Boose telkens een afspraak met een dichter die onlangs een nieuwe bundel publiceerde.

In het Letterenhuis polst Piet Piryns naar de favoriete dichters van de gasten die uit eigen en andermans werk voorlezen. 
 

Programma

In bibliotheek Permeke:

  • 26/09/2024  Myriem El-Kaddouri over Hier ligt de waarheid in overdaad 
  • 31/10/2024  Lut de Block over Meeuwenpraat
  • 28/11/2024  Bob Vanden Broeck over de richting is richting omleiding


telkens van 12.30 tot 13.30 uur.


Wie wanneer te gast is in het Letterenhuis ontdek je op  Kalender | Letterenhuis.

 

bekijk ook eens

Donderdagen van de Poëzie

Gesprek met Bob Vanden Broeck

do 28 nov 2024 - 12.30 uur

Jouw maandelijkse afspraak met een dichter. Johan de Boose praat in bibliotheek Permeke met Bob Vanden Broeck over zijn dichtbundel "de richting is richting omleiding".